ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

duminică, 11 ianuarie 2009

Faptele Hamas si Razboiul din Gaza

middle-east-online 10.ian.2009


Hamas a cerut o reconciliere a conflictului asupra granitelor din 1967. Israel a crezut ca raspunsul este distrugerea Hamas. Blocada a fost impusa inainte ca Hamas sa preia puterea Nici macar nu are legatura cu Hamas. Conclude Norman Finkelstein.


Datele sint evidente. Le puteti gasi la pagina web a Ministerului de Afaceri Externe Israelian. Faptele sint clare. Israel nu a respectat intelegerea intrind in Gaza si omorind sase sau sapte militanti palestinieni. In aceasta situatie, -si acum citez pagina web israeliana- Hamas a ripostat lansind rachetele.
Acum ca motivatie, datele sint de ajuns de clare.
Conform Ha`aretz, Ministrul Apararii Barak a inceput planificarea acestui atac inainte de acordul de incetare a focului. De fapt, conform editiei de ieri a Ha`aretz planificarea invaziei a inceput in martie. Iar motivul principal al invaziei cred, ca sint doua: unul este marirea deferentei care transpusa in realitate inseamna capacitatea Israelului de a-si impune respectul in zona. Dupa ce au infrint in iunie 2006 Libanul, au crezut ca este important sa fie clar ca Israelul este inca combatant si inca poate teroriza pe cei care indraznesc sa-l sfideze. Al doilea motiv ar fi ca Hamas incepea sa-si faca cunoscuta intentia de diplomatie in clarificarea granitelor din iunie 1967. In citeva cuvinte, Hamas facea cunoscut ca este in consens international, ca s-a alaturat consensului comunitatii internationale... s-a alaturat comunitatii internationale. Israelul s-a confruntat cu ceea ce el numeste "ofensiva palestiniana de pace". Pentru a infringe ofensiva palestiniana de pace, au initiat distrugerea Hamasului.
In editia din aprilie 2008 a Vanity Fair, David Rose bazat pe documentele interne ale US, au fost chiar Statele Unite intre Autoritatea Palestiniana si Israel care intentiona un puci asupra Hamas, iar acestia l-au evitat. Aceasta, de asemenea nu mai lasa loc de controverse sau dezbateri.
Problema in Gaza ramine daca Israelul mentine blocada si impiedica activitatile comerciale ale palestinienilor. Blocada, a fost implementata intimplator inainte de venirea la putere a Hamas. Blocada nici macar nu are legatura cu Hamas. Blocada a provocat- aici au fost trimisi americanii, in particular James Wolfensohn care a incercat sa opreasca blocada dupa ce Israel a redispus trupele in Gaza.
Tot timpul, problema a fost ca Israelul nu vrea dezvoltarea Gazei si nu vrea reconcilierea diplomatica, conducatorii de la Damasc si din Gaza facind de nenumarate ori cunoscute intentiile de reconciliere diplomatica in conditiile granitelor din 1967. Datele sint clare, sint fara dubiu evidente!
In fiecare an, Adunarea Generala ONU voteaza o rezolutie intitulata "Colonizarea pacifista Palestiniana". Si in fiecare an, voturile sint aceleasi: lumea intreaga de o parte- Israel, Statele Unite, citeva Atoluri din Marea Sudului si Australia de cealalalta parte. Voturile au fost anul trecut de 164-7. In fiecare an incepind din 1989, voturile au fost de 151-3, lumea intreaga de o parte- Israel, Islanda si Republica Dominicana de cealalalta.
Avem Liga Tarilor Arabe, toti cei 22 membri de acord cu asezarea celor doua state in granitele din 1967. Avem Autoritatea Palestiniana in favoarea granitelor din 1967. Avem acum Hamas in favoarea granitelor celor doua state din 1967.Singurul obstacol este Israelul sustinut de Statele Unite. Aceasta este problema.
De acord, Hamas a aratat ca intentioneaza sa inceteze focul doar daca Israelul inceteaza blocada. Cu mult inainte de inceperea represaliilor Hamas cu rachete impotriva Israelului, palestinienii se confruntau cu o criza umanitara provocata de blocada. Fostul Inalt comisar pentru Drepturile Omului, Mary Robinson a considerat intimplarile din Gaza ca distrugerea unei civilizatii. Aceasta avea loc pe perioada incetarii focului.
Ce ne mai arata documentele? Arata ca pe perioada ultimilor 22 ani intreaga comunitate internationala a considerat reconcilierea in cadrul granitelor din 1967 cu o singura rezolutie prinvind refugiatii. Sint toate cele 164 natiuni din ONU impotriva? Si singurele tari pentru pace sint Statele Unite, Israel, Nauru, Palau, Micronezia, Insulele Marshall si Australia? Cine este impotriva? Cine refuza pacea?
Documentele arata ca in fiecare moment crucial ivit la Camp David, apoi sub limitele administratiei Clinton, apoi in Taba cu fiecare ocazie, toate concesiile au venit din partea palestinienilor. Israelul nu a facut nici-o concesie. Toate au venit din partea palestinienilor. Palestinienii si-au exprimat in repetate rinduri dorinta de a aplana conflictul in prisma legilor internationale.
Legea este foarte clara: in iulie 2004, cel mai inalt complet de judecata, Curtea Internationala de Justitie a conclus ca Israelul nu are nici-un drept asupra West Bank si nici-un drept asupra Gaza. Nu au nici-un drept asupra Ierusalimului. Ierusalimul arab de Est, conform celui mai inalt complet de judecata, este teritoriu palestinian ocupat. Curtea Internationala de Justitie a conclus ca toate asezarile din West Bank si Gaza sint ilegale conform legilor internationale.
Acum, in conformitate cu toate acestea, palestinieni sint dispusi sa faca concesii. Ei au facut toate concesiile. Israel nu a facut nici-una.
Cred ca este foarte clar ce trebuie sa se intimple. Intii, trebuie ca Statele Unite si Israelul sa se alature comunitatii internationale, sa respecte legile internationale si sa nu creada ca pot evita legile internationale. Cred ca este o chestiune serioasa. Daca Israelul nu respecta legile internationale trebuie tras la raspundere precum toate celelalte state in lume.
Dl. Obama trebuie sa asculte poporul american. Trebuie sa fie onest despre adevaratul obstacol in rezolvarea conflictului. Nu este refuzul palestinian, este refuzul Israelului sustinut de Statele Unite de a se supune legilor internationale, de a asculta opinia comunitatii internationale.
Iar adevarata provocare a noastra, a poporului american este de a vedea printre minciuni.

articol extras de la DemocracyNow


Norman Finkelstein

3 comentarii:

Porecla spunea...

desi mi se mare de propaganda acest articol, face parte din tumultul international din ultimul timp si am crezut oportun sa prezint inca o data restul stirilor. nu cunosc decit in mare citeva evenimente majore din viata dlui. Finkelstein si nu ma consider nici partizan nici inamic al ideilor dumnealui. o alta latura a vietii, nimic mai mult.

http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/11/cateva-motive-pentru-care-sunt-urati-evreii-gaza-rabini-contra-sionism/ spunea...

Reveniti dupa o vizita la presedintele iranian Ahmadinejad, cativa rabini explica intr-o emisiune televizata motivul pentru care au o atitudine contrara sionismului. Aflam ca chiar si in 1944 puteau fi salvati multi dintre evreii din Ungaria, deoarece nazistii flamanzi fiind dupa fonduri au fost deschisi unei astfel de intelegeri „ evrei contra bani „ , insa ELITELE bogatane sioniste n-au fost de acord. Si este evident ca nu doreau asa ceva din moment ce ele chiar FINANTASERA nazismul:

http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/05/nazismul-partea-2-finantatorii-si-sustinatorii-national-socialismului/

Si o facusera deoarece au avut nevoie atat de declansarea razboiului cat si de holocaust, pentru crearea mai apoi a unui zid concentric protector, a unui formidabil sistem ( inclusiv legislativ ) anti antisemitism in spatele caruia sa-si faca nestanjeniti de cap.

De aceea dr. Nahum Goldman ( 1894 – 1982 ), presedinte al World Zionist Organization, avertiza in 1958 la World Jewish Conference in Geneva:
„ Un declin al puternicului curent anti-semitism sincer , ar putea constiutui un nou pericol pentru supravietuirea evreiasca . Disparitia anti-semitismului va avea efecte foarte negative asupra activitatii noastre „

Iar acei rabini observa foarte bine folosirea holocaustului ca formidabila unealta si nu sunt de acord cu aceasta. Mai spun ei ca marea problema din Orientul Apropiat este actuala formula de stat a Israelului, generatoare de mega probleme voite. Amintesc ca sute de ani evreii aveau comunitati ce traiau in buna intelegere cu musulmanii, pana cand sionistii s-au gandit ca nu este bine asa ...

In aceasta chestiune si eu zic la fel ca ei. Aici sta sursa multor rele: activitatea ELITELOR atat pe plan mondial, cat si in Orientul Apropiat. Dar opiniei publice i se ascunde acest lucru prin mass-media manipulatoare si prin clasa politica marioneta.

RAZBOI “ ATIPIC “
Dupa cum deja ati observat, actuala desfasurare a actiunilor din Gaza este mult diferita de “ tiparul “ cu care de zeci de ani ne obisnuiseram. Israelul parca face tot ce-i sta in putinta sa-i sara lumea in cap. Apar pe mapamond manifestatii contra actiunii sale cu mult mai mari si cu mult mai numeroase decat in trecut. Stiind ca ELITELE n-au dat dovada in istorie de nici un fel de scrupul umanitar, nici macar fata de poporul evreu, ca ei au declansat mega criza economica mondiala actuala si ca au nevoie si de un mare razboi pentru crearea unui cumul de crize pentru a veni cu “ solutia “ GUVERNULUI MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE, putem presupune ca daca nu acesta va fi inceputul celui de al treilea razboi mondial, atunci este sigur o tatonare a sa.

http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/14/apel-la-nesupunere-refuzati-noile-pasapoarte-buletine-acte-de-identitate-carnete-de-sofer-cuvant-al-parintelui-iustin-parvu-catre-poporul-ortodox-este-vremea-muceniciei-luptati-pana-la-capat-n/ spunea...

APEL LA NESUPUNERE: refuzati noile pasapoarte, buletine, acte de identitate, carnete de sofer. Cuvant al Parintelui Iustin Parvu catre poporul ortodox: Este vremea muceniciei! Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi!