ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Garantia pensiilor data de stat mareste datoriile

datoriile de stat in Germania

Nivelul pensiilor (in Germania -n.t.) se calculeaza in functie de salariul mediu al platitorilor de "Pensii". Dupa o schimbare a legii la 19 iunie 2009, pensiile ramin la acelasi nivel daca scade nivelul salariului mediu.Atunci cind, in urmatorii ani salariul mediu va creste vor creste si pensiile pina actualizarea lor.
Dar cind salariul mediu va scadea, atunci si platile catre "Pensii" vor scadea si "Asigurarile" nu vor mai putea plati. Din aceasta cauza, statele (federale germane -n.t.) vor trebui sa sara in ajutor si sa plateasca diferenta prin "Platile Federale"! nimic nou pina aici. Federatia plateste deja anual sume enorme pentru "Pensii" (acelasi lucru si pt Asigurarile de Sanatate -n.t.), doar in 2009 au fost 79 miliarde!
Dar federatia nu are bani! Daca platile se maresc nu mai este decit o singura cale: datorii noi! Deci: garantia pensiilor mareste datoria de stat!
Anterior, statul a avut trei sarcini principale: siguranta interna si externa, dezvoltarea si intretinerea infrastructurii si educatia! Intre timp, a aparut o a patra: statul intretine o buna parte din cetatenii sai! Sint 20 mil. pensionari. 20% din pensii nu provin din plata "asigurarilor" ci din impozite, si datorii publice.
Garantiile de pensii ale statului contribuie la dezvoltarea unui stat socialist. Lumea trebuie sa se intrebe daca prin distrugerea din interior nu participa la construirea unui stat socialist. Cindva vor aparea indoieli daca mai merita sa fie platite. DDR a promis tuturor un loc de munca sigur. La sfirsit era aproape falimentara.
Pe de alta parte, poporul atribuie reducerile asistentei sociale partidelor radicale! Reformele Hartz (somaj, 10 mlrd noi datorii anual -n.t.) din 2003 au slabit foarte Partidul Social Democrat. Acelasi lucru se poate intimpla Uniunii Crestin Democrate daca vor scadea pensiile.
O posibilitate ar fi o mai buna informare a pensionarilor.

Un comentariu:

Antiignorantu spunea...

trebuie taiate pensiile de lux........ varianta la mine pe blog