ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

marți, 15 aprilie 2008

Noua Sabie sponzorizata de SUA-Operation Gladio

Jocul Sabiilor: Atacarea civililor pt a justifica o "Siguranta marita"
Chris Floyd, globalresearch.ca 20feb2005


"Va trebui sa atacati civilii, oameni, femei, copii, lume inocenta, lume necunoscuta fara nici-o afinitate politica. Motivul, foarte simplu: a forta publicul sa se intoarca la institutiile statului pt a cere o securitate marita".


Aceasta era esenta operatiunii Sabia (Gladio Operation), o campanie de terorism si deceptii lunga de decenii regizata de serviciile de spionaj vestice impotriva propriilor popoare. Sute de persoane inocente au fost ucise sau tirite in atacuri teroriste in gari, cafeterii, super-magazine si birouri, blamind subversionistii "de stinga" sau oricare alt oponent politic. Scopul, descris mai sus din declaratia sub juramint a agentului Gladio, Vincenzo Vinciguerra, era de a demoniza anumiti inamici incomozi si de a speria publicul pt acordarea puterilor crescatoare a liderilor guvernului si a elitei lor suverane!
Initial dezvaluita de Primul Ministru italian Giulio Andreotti in 1991, Gladio (sabie-lat.) este inca acoperita pina in zilele noastre de mentorii fondatori : CIA si MI6, desi anchete parlamentare in Italia, Belgia si Elvetia au facut sa "cada" noi fragmente ale adevarului de-a lungul anilor. Acestea au fost adunate in noua carte a Danielei Ganser: NATO´s Secret Armies: Operation Gladio and Terrorism in Western Europe".
Initial conceputa ca o retea de celule clandestine gata a fi activate in spatele liniilor in eventualitatea unei invazii a Uniunii Sovietice, Gladio a evoluat rapid intr-o unealta pt. opresiune politica si manipulare, condusa de NATO si Washington. Folosind militii de extrema dreapta, personaje dubioase, provocatori guvernamentali si unitati militare secrete, Gladio nu numai ca a raspindit terorismul, asasinatele si diversiunile electorale in state democratice precum Italia, Germania si Franta dar a impus si tirania fascista in Spania si Portugalia, a incurajat puciul militar din Grecia si a sustinut opresiunea turca asupra kurzilor.
Printre dezvaluirile inedite relatate de Ganser, este un document al Pentagonului "Field Manual FM 30-31B" care aprofundeaza metodologia desfasurarii atacurilor teroriste in natiuni care "nu reactioneaza corespunzator" impotriva "diversiunilor comuniste". Ironic, din manual rezulta ca cele mai periculoase momente apar cind "gruparile de stinga" renunta la "folosirea fortei" si adopta un procedeu democratic! Atunci intervine necesitatea ca serviciul de spionaj al Armatei Americane sa aiba motive in lansarea de operatiuni care vor convinge Guvernele tarii gazda si opinia publica despre "iminentul pericol". Bineinteles, aceste "misiuni speciale" aducatoare de pace trebuie sa ramina secrete", specifica documentul.
Desigur, "nu ar fi cazut bine" familiilor celor 85 persoane sfirtecate de bombele din 2 aug 1980 in Gara din Bologna, sa stie ca cei iubiti au fost ucisi de "oameni din interiorul institutiilor statului si ..... personaje "in legatura cu serviciile secrete ale SUA".... asa cum a conclus Senatul Italian in investigatiile din 2000.
Atrocitatile de la Bologna sint un exemplu a ceea ce Maestrii Gladio numesc "strategia conflictelor", inducind teama populatiei pt a o impinge spre "liderii puternici" care o va proteja de "realul" pericol terorist. Se pare ca aceasta strategie nu a fost rezervata doar Europei Occidentale: a mai fost aplicata Americii Centrala cu efecte devastatoare de catre administratiile Bush si Reagan. In 1980 Escadroane ale Mortii, de extrema dreapta, grupari de guerilla si forte de securitate statale, inarmate, antrenate si sponzorizate de USA au ucis zeci de mii de oameni pe tot cuprinsul regiunilor, deseori actionind cu salbaticie extrema mai ales atunci cind negocierile de pace se indreptau spre fagasul cel bun.
Luna trecuta a fost mediatizat ca Pentagonul are in optiune un program similar in Iraq. Ceea ce a fost tinut ascuns, dar nu si de presa iraqiana, ca cel putin o trupa a mortii este deja in functiune in Iraq. La doar citeva zile dupa ce planurile Pentagonului au fost facute cunoscute, o noua grupare militanta "Saraya Iraqna" a inceput sa ofere premii considerabile in valuta americana pt scalpurile insurgentilor, uneori ajungindu-se la 50 000, dupa cum expune ziarul iraqian Al Ittihad. "Activitatea noastra nu va fi selectiva."-afirma grupul. In citeva cuvinte, oricine vor crede lor ca este inamicul statului, va fi urmatoarea tinta.
Destul de ciudat, imediat ce se confirma ca Pentagonul porneste operatiunile de tip Gladio in Iraq, se remarca o crestere remarcabila a atacurilor teroriste asupra tintelor civile de importanta deosebita, cum ar fi spitalele si scolile, dupa cum raporteaza The Guardian. Imediat dupa alegerile nationale in care fractiunea majoritara a cerut incetarea rapida a ocupatiei americane, tendinta de macelarire a populatiei civile a reafirmat necesitatea stringenta de raminere a fortelor americane pe o "perioda indefinita" pt a asigura protectia impotriva amenintarii "teroriste evidente". In acelasi timp, sustinatorii lui Bush continua sa construiasca baze permanente in Iraq (nota pers.: contrar Conventiei de la Geneva, la fel ca Israelul in Teritoriile Ocupate), citadele destinate protejarii viitorului petrol extras pe care oficialii iraqieni promit sa-l vinda corporatiilor americane , stabilind traseul spre noua dominatie geo-politica.
Posibil sa fie doar o coincidenta, dar in trecutul elitei americane, formarea si exercitarea atacurilor teroriste impotriva populatiilor civile prietene, este atit de extinsa si impamintenita incit iti vine sa te intrebi asupra "legimitatii" fiecarui atac terorist din lume . Cu fiecare noua atrocitate ne vedem nevoiti sa intrebam: "A fost opera unor teroristi "originali" sau "operatiuni mascate", sau amindoua?.
Chiar daca nu exprima intotdeauna totul, faimoasa intrebare latina "cui bono"(cine profita) pare sa ridice un pic valul asupra terorismului modern. Cine sta in spatele organizarii si cine trage foloasele? Indiscutabil, Strategia Conflictelor inseamna dominatie si profit pt cei ce pretind ca detin "cheia catre siguranta". De la zidurile Kremlinului pina pe malurile Potomacului aceasta ideologie este strategia dominanta in zilele noastre.

Niciun comentariu: