ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

sâmbătă, 30 august 2008

Putin: Rusia nu va fi izolata


russiatoday.com 30aug08

Rusia nu va fi izolata pentru ca si-a aparat cetatenii si a continuat cu misiunile de pastrare a pacii. -a declarat Primul Ministru Putin. Intr-un interviu al televiziunii germane a sugerat ca daca Rusia nu ar fi raspuns agresiunii Georgiei ar fi fost o tragedie de dimensiunile celor intimplate in Iugoslavia.
"Cred ca o tara precum Rusia, care si-a protejat cetatenii si si-a indeplinit misiunile de pace nu va fi izolata indiferent ce cred in zona lor partenerii nostri. Europa si U.S. nu reprezinta lumea intreaga." -a spus el.
A mai amintit de masacrul de la Srebenica cind au fost ucise mii de persoane pentru ca fortele de ordine olandeze nu au intervenit in razboiul din Balcani.
Primul Ministru a insistat ca guvernul georgian sa fie facut responsabil.
"Vorbind despre conducerea georgiana, oamenii care distrug integritatea teritoriala si identitatea tarii lor prin actiunile lor, nu ar trebui sa conduca acele tari, mici sau mari! Ar trebui sa demisioneze imediat!"
"Bineinteles ca depinde de ei dar sa ne amintim de precedentele din istorie. Sa ne amintim cum au intrat trupele americane in Iraq si ce i-au facut lui Saddam pentru ca a distrus citeva sate de shiiti. Aici, zece sate osetiene au fost distruse imediat!" - a spus Putin postului tv ARD
"Nu stiti ce s-a intimplat in Georgia in ultimii ani? Moartea misterioasa a Primului Ministru Zhvania care lupta cu opozitia, imprastierea violenta a demonstratiilor, alegeri electorale nationale intr-o tara practic in statul de emergenta, iar acum aceasta actiune criminala impotriva Osetiei de Sud. O numiti democratica, negociati cu aceasta tara si vreti sa fie admisa in E.U. si N.A.T.O.?"
Putin a mai spus ca acest conflict trebuie tratat in cadrul legilor internationale.
"Nu avem legi proprii speciale dupa care ne ghidam. Vrem ca toti sa se ghideze dupa aceleasi legi. Se numesc legi internationale! Dar nu vrem ca aceste legi sa fie manipulate in nici-un fel: intr-un fel intr-o regiune, in alt fel in alta regiune in functie de interese. Vrem sa avem aceleasi legi pentru toti care vor fi luate in calcul pentru interesele tuturor cetatenilor comunitatii."
Putin a mentionat ca Rusia vrea sa aiba relatii de vecinatate cu celelalte tari.
"Rusia nu vrea sa agraveze situatia sau sa forteze pe cineva. Noi vrem sa avem relatii de vecinatate si parteneriat cu toti."

Niciun comentariu: