ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

sâmbătă, 29 noiembrie 2008

Un al doilea 9/11: Parte integranta a doctrinei militare a S.U.A.

globalresearch.ca 31oct08

de Michel Chossudovsky

De ceva ani, oficiali cu functii inalte din administratia Bush incluzind presedintele si vicepresedintele au insinuat fara termeni clari, ca ar urma un al doilea "9/11".
Extrase din cuvintarile presedintiale si din documentele de peste tot.
America este amenintata:


"Atacurile apropiate... se vor compara sau vor depasi atacurile din 9/11... Si este evident ca New York-ul si capitala tarii vor fi pe lista! (Ex directorul DHS Tom Ridge- dec 2003)






Va intrebati: "Este serios?". Bineinteles ca este serios. Lumea nu intelege pina nu este serios. (ex. Ministru al Apararii Donald Rumsfeld -dec 2003)




Rapoarte credibile afirma ca Al Qaeda are planuri pentru noi atacuri pe scara larga in Statele Unite pentru a distruge procesul nostru democratic. (ex. Directorul DHS Tom Ridge -8 iul. 2004)

Dusmanul care a atacat la 9/11 este slabit si divizat dar este inca letal si planifica sa ne loveasca din nou. (vicepresedintele Dick Cheney 7 ian. 2006)



Sintem inca o natiune expusa riscului. Parte din strategia noastra desigur, este sa stam in ofensiva impotriva teroristilor care vor sa ne faca rau. In alte cuvinte este important sa-i infringem din departare astfel incit sa nu fim nevoiti a o face aici! Cu toate acestea, noi recunoastem ca trebuie sa fim complet pregatiti aici in patria natala! (presedintele Bush -8 feb. 2006)
Principalii nostri inamici sint Al Qaeda si partenerii lor! Aliatii lor isi aleg victimele fara discriminare. Asasineaza inocentii avansind intr-o ideologie clara si destinata! Ei cauta sa stabileasca o dominatie radicala islamica pentru a impune o noua ordine brutala asupra celor care nu o doresc, cam in acelasi mod in care au incercat nazistii si comunistii in ultimul secol. Inamicul nu va accepta niciun compromis cu lumea civilizata! (presedintele Bus Centcom Coalition Conference 1 mai 2007)


Avem acum posibilitatea stiintifica si tehnologica care aduce orice posibilitate ca un grup mic de teroristi ar putea ucide nu mii de oameni cum au facut pe 11 sept. ci sute de mii. Asta a schimbat dimensiunile pericolului care ne paste! (Chertoff directorul DHS , Yale University 7 aprilie 2008)






Ducem un razboi impotriva terorismului pentru ca inamicul ne-a atacat intii si ne-a lovit rau de tot .... conducerea Al Qaeda a afirmat ca au dreptul de a ucide patru milioane de americani. Pentru aproape 6 ani, Statele Unite au reusit sa le impiedice tentativele de a ne ataca aici acasa! Nimeni nu poate garannta ca nu vor lovi din nou! (vicepresedintele Dick Cheney West Point 26 mai 20078)


Toate aceste afirmatii "autoritative" ne indica in cor in aceeasi directie: Inamicul va lovi din nou!


"Al doilea 9/11: Documentare istorica
Presupunerea unui al doilea 9/11 a devenit parte integranta din doctrina militara a SUA. America este sub asediu. Militarii trebuie sa actioneze in avans.
În imediata urmare a invaziei din Irak (aprilie 2003), diferite măsuri de securitate naţională au fost puse în aplicare concentrându-se în mod explicit, in eventualitatea unui al doilea atac asupra Americii. În fapt, aceste proceduri au fost lansate simultan cu prima etapă de planuri de război împotriva Iranului, în mai 2003 în cadrul Operaţiei Iran Apropiat de Teatru de la termen (TIRANNT). (vezi Michel Chossudovsky Teatrul de operatiuni Iran)

Rolul unor "Pierderi umane masive producatoare de evenimente"


Fostul comandant CENTCOM, generalul Tommy Franks, într-un interviu în revista decembrie 2003, a conturat un scenariu a ceea ce a descris-o ca "o pierdere masiva de fiinte umane, producatoare de evenimente"; de pe sol american (a celui de-al 9 / 11). Insinuant, in declaratia gen. Fraks a fost şi convingerea că noţiunea si crezul ca oierderile civile au fost necesare pentru a creşte gradul de sensibilizare şi de adunare publice de sprijin pentru "războiului global împotriva terorismului": teroriste, masive, accidente producătoare evenimente [va apărea] undeva în lumea vestica - poate fi în Statele Unite ale Americii - care determină ca populaţia noastră la a pune la indoiala propria noastră de Constituţie, şi pentru a începe să militarizeze ţara noastră, pentru a evita repetarea de pierderi umane masive în caz de accident producătoare de eveniment". (generalul Tommy Franks Interviu, decembrie 2003) Franks a insinuat in mod repetat "al doilea atac terorist 9/11, care ar putea fi utilizate pentru a dinamiza SUA, în sprijinul opiniei publice din legea marţială." "Evenimentul terorist producator de pierderi umane masive" a fost prezentat de gen Franks ca o schimbare radicala a politicii. Criza rezultanta si nelinistile sociale rezultate din pierderile umane masive ar facilita o schimbare radicala in structurile politice, sociale si institutionale a ale SUA conducind spre suspendarea guvernarii constitutionale. (v. Michel Chossudovsky "ordinele lui Bush catre o Urgenta Catatrofala in America" 24 iun. 2007)

Operatiunea Northwoods:

Conceptul de "pierderi umane masive producatoare de evenimente" face parte din planificarile militare. In 1962, Statul Major a dezvoltat un plan secret numit "Operation Northwoods" care producea pierderi umane intentionate in rindul comunitatii cubaneze din Miami (citez: "inscenind asasinarea cubanezilor care traiesc in Statele Unite") pentru a justifica invazia Cubei.
"Am putea arunca in aer o nava americana in Golful Guantanamo si sa dam vina pe Cuba", "dezvoltam o campanie comunista terorista cubaneza in zona Miami si in alte orase din Florida, si chiar in Washington". "Lista pierderilor din ziarele americane ar putea provoca un val de indignare nationala ajutator". (vezi globalresearch)
Planul Northwoods a fost prezentat presedintelui Kennedy care nu l-a aprobat.




Pentru a consulta arhivele Northwoods: aici !


Doctrina militara:

Opinia gen. Frank nu era personala in privinta pierderilor umane. El descria o caracteristica importanta a operatiunilor militare secrete cu radacini in Operation Northwoods.
Declansarea de morti in rindul civililor pe tarimul natal este folosita ca propaganda de razboi.Scopul este de a intoarce realitatea pe dos. Natiunea agresoare este atacata. SUA sint victima unui razboi dus de "terorismul islamic al tarilor aliate acesuia" cind in realitate sint organizatorii unui teatru de operatiuni militare de amploare in Orientul Mijlociu.
Intreaga logica a"Razboiului global impotriva terorismului" este bazata pe Operation Northwoods: pierderi civile in America, rezultate din evenimentele din 11 sept. au fost folosite ca "pretext pt. razboi" pt. a acumula suportul public pt interventia militara din Afganistan si Iraq.
Incepind cu 2005, presupunerea unui "al doilea 9/11" a devenit parte integranta din planificarile militare.
Declaratii venind de la Casa Alba, Pentagon (Ministerul Apararii) si Departamentul Securitatii Nationale (DHS) puncteaza spre consensul crescind pt. necesitatea si inevitabilitatea unui al doilea atac terorist major asupra oraselor SUA.
In lunile urmatoare atacurilor cu bombe din Londra din 7 iulie (7/7)2005, vicepresedintele Dick Cheney a fost des mediatizat ca a instructionat Centrul Strategic de Comanda (USSTRATCOM)pentru a proiecta un plan "spre aplicare ca raspuns unui alt atac terorist in SUA asemanator 9/11 (Philip Giraldi: Atacarea Iranului - 5 aug. 2005)
In aprilie 2006, Pentagonul sub comanda lui Donald Rumsfeld, a lansat un vast plan militar de "lupta împotriva terorismului" în întreaga lume, cu scopul de a apara în cazul de un al doilea mare atac terorist asupra Americii. Prezumţia Pentagonului că proiectul a fost un "atac asupra Americii" de către un "inamic din afara", ar duce la pierderea de vieţi americane, care, la rândul său, ar fi folosite pentru a justifica acţiunile militare ale SUA în Orientul Mijlociu ca teatru de război. Actiunile secrete de sprijin ale agentiilor de spionaj ale SUA organizaţiilor teroriste islamice "din afara" au ajutat in executarea atacurilor, nu a fost desigur, menţionate. Diverse "scenarii" ale unui "al doilea "9/11" asupra Patriei au fost avute în vedere. În conformitate cu Pentagonul un al doilea atac asupra Americii, ar servi un important obiectiv de politică.
Cele trei documente ale Pentagonului se constituiau dintr-un plan de ansamblu si alte doua planuri "planuri subordonate".Al doilea "plan subordonat" se concentra in mod special asupra posibilitatii unui "al doilea 9/11" si cum un al doilea atac de proportii de pe teritoriul SUA va asigura "oportunitatea" extinderii razboiului din Orientul Mijlociu spre noi granite!
Stabileste cum militarii se pot organiza si raspunde in cazul unui "atac terorist de amploare" pe teritoriul USA. Include o multitudine de anexe care ofera un menu larg de optiuni pentru militari pentru a se organiza rapid impotriva unui grup de teroristi, individuali sau state "finantatoare" in functie de cine se va crede ca este in spatele atacurilor. "Un alt atac ar putea creea si justificarea si oportunitatea care ne lipsesc astazi, de a ne organiza impotriva citorva tinte cunoscute"- conform unor fosti si actuali oficiali ai Apararii, familiari cu planul. (Washington Post 23 aprilie 2006)

Legea Martiala

Incepind cu 2003, au fost adoptate diferite modalitati de instaurare a Legii Martiale in cazul unei asa numite "Urgenta Nationala in cazuri de Catastrofa"!
Sub legea martiala, mmilitarii vor prelua comanda unor diferite sisteme guvernamentare cum ar fi justitia si fortele de ordine. Initiativele din aria Securitatii Nationale specifica imprejurarile in care Legea Martiala poate fi instituita in cazul unui al doilea 9/11.
In mai 2007, a fost emisa o directiva majora de Securitate Nationala cu Directiva prezidentiala asupra Securitatii Nationale NSPD 51/ HSPD 20 care, detaliaza in mod deosebit posibilitatea unui al doilea 9/11.
NSPD 51 este "croita" pe masura necesitatilor "Planului anti-terorism" al Pentagonului din 2006 cit si a "Contingency Plan" a lui Cheney din 2005. (v. Michel Chossudovsky, globalresearch 24 iunie 2007). Directivele stabilesc procedurile de continuitate a guvernului-COG (faimoasele "Boeinguri albe" din jurul WTC de la 9/11-n.tr.) in cazul unei "Urgente in caz de Catastrofa". Mai departe, NSPD 51 se instituie "in orice incident indiferent de locatie care ating niveluri de pierderi umane masive, distrugeri in infrastructura, mediul inconjurator, economie si intreruperi in activitatea populatiei Statelor Unite si ale guvernului."
NSPD 51 este dedicata notiunii de "atac" asupra Statelor Unite si ca o "Urgenta i.c.d Catastrofa" ar putea avea loc in forma unui atac terorist asupra aglomerarilor urbane.
"Continuitatea guvernului"-COG este definit in NSPD 51 ca :"un efort coordonat intre fortele executive ale Guvernului Federal in asigurarea Functiilor Nationale esentiale" pe durata "Urgentei i.c.d Catastrofa".
Mai actual, in mai 2008, o alta Directiva Prezidentiala de Securitate Nationala a fost promovata: "Biometria in identificare si afisare in intarirea Securitatii Nationale".
NSPD 59 completeaza NSPD 51: nu se limiteaza doar la KST´s care in jargonul Securitatii Nationale inseamna "Known and suspected terrorists" (Teroristi cunoscuti si banuiti) ci include diverse categorii de terorism autohton in presupunerea ca aceste grupuri autohtone "merg mina in mina" cu Islamicii.
"Capacitatea de a identifica pozitiv acei individuali care ar putea dauna americanilor si natiunii este cruciala in protectia Tarii". Incepind cu 11 sept 2001, agentiile au facut progrese considerabile in asigurarea securitatii natiunii prin integrarea, intretinerea si impartasirea informatiilor destinate identificarii persoanelor care prezinta risc pentru securitatea nationala". (NSPD 59).
NSPD 59 depaseste identificarea biometrica recomandind acumularea si stocarea "informatiilor biografice" asupra activitatilor private ale cetatenilor USA, detaliate la minut (mi-aminteste de stocarea google-n.tr.)in "cadru legal". (pentru detaliere v. M.Chossudovsky: globalresearch Big Brother iunie 2008).
NSPD 59 se adreseaza in mod direct cetatenilor americani, categorisiti acum drept "teroristi potentiali".
Desi "adeptii conspiratiilor" au sugerat posibilitatea unui al doilea 9/11, cele mai multe aluzii au venit din surse oficiale incluzind Casa Alba, Pentagonul si Departamentul Securitatii Nationale.
Ideea ca "pierderi umane masive" ar fi parte din politica externa SUA este diabolica. Declaratiile oficiale sint oribile.

Consens bilateral in campania electorala prezidentiala americana: "Al Qaeda va lovi din nou"!
In timp ce in campania electorala prezidentiala a fost evitata ideea unui al doilea 9/11, celor doi candidati au sugerat pericolele unui al doilea atac. Amindoi, Obama si McCain au subliniat intentia lor de a proteja America impotriva Al Qaeda.
(Intrebare: Cine este inamicul?): "Al Qaeda, Talibanii, o intreaga retea care este dedicata in atacarea Americii, care au o ideologie deformata, au deformat credinta in Islam iar noi vom merge dupa ei." (Barack Obama raspunzind lui Bill O´Reilly, Fox News 5 sept. 2008)
"Am avut de-a face cu o activitate intensificata a Al Qaeda in ultimii ani.Dar ei nu sint infrinti si vor lovi din nou cind vor avea posibilitatea." (John McCain Acceptance Speech, 5 sept. 2008)


Stirile Mass Media: "Nevoia" de un alt 9/11:
In timp ce Washington Post a lasat "sa se scurga" documentele clasificate ale Pentagonului privitoare la "oportunitatea" unui al doilea 9/11, tema nu a devenit subiectul analizei sau comentariilor din Mass Media.
Merita notat dealtfel, ca interviul "Al doilea 9/11" din aug 2007 al Fox News a fost desemnat sa aduca la cunostiinta si sa uneasca americanii impotriva inamicilor.
Difuzat pe Fox News, columnistul Stu Bykofsky afirma ca America "are nevoie" de un alt 9/11 pentru a uni toti americanii, ei "uitind" cine le este inamicul. A mai afirmat deasemenea, ca "va fi un al doilea 9/11" iar reporterul Fox News, John Gibson a fost de acord. Pierderile umane ar constientiza americanii si i-ar uni: "va fi nevoie de foarte multi morti pentru a trezi America"- a spus John Gibson.
In timp ce controversatul articol al lui Stu Bykofsky din Philadelphia Daily News din 9 aug.2007 a fost considerat atunci deplasat, in care ceea ce Bykofsky afirma nu era diferit prea mult de intentiile Pentagonului (Northwoods Document), preocupindu-se de rolul "pierderi masive producatoare de evenimente" declansatoare de "un val de indignare" care ar cataliza suportul public obedient in un program de securitate nationala militara.


Interviul televizat cu Stu Bykofsky, Fox News, aug. 2007
sau

Niciun comentariu: