ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

sâmbătă, 16 iulie 2011

The Project for a New American Century -PNAC

Declaratia Principiilor
3 iunie 1997

Politica externa si de aparare americana se afla in impas. Conservatorii au criticat politica incoerenta a guvernului Clinton. Au rezistat tentatiilor izolationiste provenite chiar din rindurile lor. Nu au trasat principiile politicii externe americane. Au permis tactici divergente pentru a ascunde posibilele acorduri asupra obiectivelor strategice. Si nu au militat pentru un buget al Apararii care ar fi mentinut avansul securitatii si intereselor americane in noul secol.
Scopul nostru este de a schimba aceasta. Scopul nostru este sa stringem ajutor sa avem o dominatie globala americana.
Cum sec. al XX-lea se apropie de sfirsit Statele Unite se gasesc ca putere dominanta. Conducind Vestul catre victorie in Razboiul Rece, America se confrunta cu o oportunitate si o provocare: au Statele Unite viziunea de a dezvolta realizarile din ultimele decenii? Au Statele Unite solutia de a modela un secol nou favorabil intereselor si principiilor americane?
Ne aflam in pericolul de a irosi oportunitatile si a pierde provocarile. Ne regasim fara capital -construit de investitiile militare si de reusitele politicii externe - ambele, reusite ale guvernelor trecute. Reducerile din cheltuielile militare si din politica externa, lipsa de atentie asupra aparatului statal, si conducerea nestatornica au facut din ce in ce mai greu mentinerea influentei americane globale. Iar tentatia avantajelor comerciale rapide pune in pericol interesele strategice pe durata lunga. Rezultatul este punerea in pericol posibilitatea natiunii de a raspunde amenintarilor prezente si de a se pregati pentru posibilele pericole mai mari din viitor.
Se pare ca am uitat elementele esentiale ale succesurilor guvernului Reagan: o Aparare puternica si capabila sa reziste pericolelor imediate si viitoare, o politica externa care promoveaza indraznet si cu scop principiile americane peste hotare, o conducere nationala care accepta responsabilitatile globale ale Statelor Unite.
Bineinteles ca Statele Unite trebuie sa fie prudente cum isi exercita puterea. Dar nu putem sa evitam fara pericole responsabilitatile guvernarii globale sau costurile asociate cu exercitarea acesteia. America are un rol esential in mentinerea pacii si securitatii in Europa, Asia si Orientul Mijlociu. Daca ne eschivam de la responsabilitatile noastre lasam loc provocarilor la interesele noastre fundamentale. Istoria sec. XX ar fi trebuit sa ne invete sa cream conjunctura inainte de a avea loc criza si de a infrunta amenintarile inainte de a se agrava. Istoria acestui secol ar fi trebuit sa ne invete sa adoptam o conducere americana.
Scopul nostru este sa amintim americanilor aceste lectii si sa le aratam consecintele astazi. Iata aici patru consecinte:
-este nevoie sa marim cheltuielile militare daca vrem sa ne respectam stazi responsabilitatile mondiale si sa modernizam Fortele Armate pentru viitor.
-trebuie sa accentuam legaturile cu aliatii democratici si sa contestam regimurile ostile valorilor si intereselor noastre.
-trebuie sa promovam peste hotare libertatea economica si politica.
-trebuie sa acceptam responsabilitatea rolului unic al Americii de a pastra si a dezvolta o orinduire mondiala favorabila securitatii noastre, intereselor si principiilor noastre.
Conduita militara si claritatea morala à la Reagan nu mai este la moda astazi. Dar este necesara daca Statele Unite vor dezvolta succesele secolului trecut pentru a asigura securitatea si maretia noastra in viitor.

Elliott Abrams Gary Bauer William J. Bennett Jeb Bush

Dick Cheney Eliot A. Cohen Midge Decter Paula Dobriansky Steve Forbes

Aaron Friedberg Francis Fukuyama Frank Gaffney Fred C. Ikle

Donald Kagan Zalmay Khalilzad I. Lewis Libby Norman Podhoretz

Dan Quayle Peter W. Rodman Stephen P. Rosen Henry S. Rowen

Donald Rumsfeld Vin Weber George Weigel Paul Wolfowitz




mi-am permis o mica gluma :)

Un comentariu:

Anonim spunea...

1.)Stiai ca: http://saccsiv.wordpress.com/2011/07/19/a-murit-parintele-arsenie-papacioc/ http://foaienationala.ro/memoriam-preacuviosul-printe-arhimandrit-arsenie-papacioc-1914-2011-de-la-mnstirea-sfnta-maria-techirghiol-constana-acum-la-naterea-sa-cea-cereasc-venic.html/comment-page-1#comment-2940 Dumnezeu sa il odihneasca! si 2.)SUA IN CADERE LIBERA

Gata! Datoria SUA a ajuns cat Produsul Intern Brut! Vezi aici: http://www.usdebtclock.org/ (De pe blogul: http://salwatiromania.wordpress.com/2011/07/20/ce-va-urma-un-pronostic-ceva/) Apara-ne Doamne! GabiM.