ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

luni, 21 mai 2012

Industria Inchisorilor

theintelhub.com 17 mai 2012 Steve Nolan


   
 Industria inchisorilor este numele care defineste companiile private de inchisori si serviciile si aprovizionarea inchisorilor guvernamentale. Interesant este ca acest concept si "munca silnica" par sa fie direct proportionale cu cresterea numarului detinutilor.
   Industria Inchisorilor este o afacere in plina expansiune in timp ce alte sectoare ale economiei lupta cu recesiunea. Sa fie vreo legatura intre dezvoltarea acestei afaceri si numarul crescator al detinutilor? Ia sa analizam putin:
   Stiati ca sint 743 detinuti la fiecare 100 000 locuitori? Aproximativ un detinut la fiecare 100 locuitori.
   In prezent, Statele Unite au cel mai mare numar de persoane in spatele gratiilor, adica 2 milioane de detinuti sau retinuti in vederea judecarii.
   Statele Unite au cea mai mare rata de incarcerare din lume, depasind chiar China, Coreea de Nord si Rusia.
   O analiza condusa de Ministerul Justitiei in 2005 arata o crestere continua a numarului de detinuti in ultimii 33 ani, contrar scaderii criminalitatii.
   Pentru o viziune mai ampla luati in considerare:
 - La fiecare dolar cheltuit pentru Educatie, cheltuim 60 ct. pentru inchisori.
 - Impreuna, Statele si guvernul federal cheltuie aproximativ 74 miliarde usd anual, avind aproape 800 000 angajati in Industria Inchisorilor.
 - Cel mai mare conglomerat privat in sistemul de incarcera din Statele Unite este Corrections Corporations of America -CCA (p.a. ar mai fi si Halliburton care e bagata pina in git in banii publici, cu o multime de maimute politice actionare -n.t.) care gestioneaza 47% din inchisorile private (peste 70% din inchisori sint in gestiune privata-n.t.) si paturile de inchisoare cu un netto de 14%.
 - Aproape un sfert din numarul total al detinutilor la nivel global, sint americani.
 - Unul la fiecare 32 americani este in libertate conditionata, supravegheata sau in inchisoare.
 - Un total de 7 225 800 americani erau in 2009 sub supraveghere judiciara (3,1% din adultii S.U.). Din acestia, 4 933 667 adulti erau in libertate supravegheata sau conditionata.
 - Conform Biroului de Statistica al Ministerului Justitiei in prezent sint incarcerati 2 266 800 adulti in sistemul de incarcerare federal si al statelor (Statele Unite sint Guvernul Federal -uniunea, iar statele unite sint statele suverane, membre ale uniunii USA -n.t.).
 - Inchisorile teritoriale (judetene-n.t.) reprezinta alte .7% din adultii Statelor Unite.
 - In prezent sint mai multi americani sub supraveghere corectionala decit in Gulagul lui Stalin.
 - In fiecare zi ccel putin 50 000 oameni sint in regim de izolare, un Yankee Stadium plin.
 - 86 927 minori erau incarcerati in 2007.
 - Doar Texas a condamnat mai mult de 400 adolescenti la inchisoare pe viata.
 - Un barbat negru are de 7 ori mai multe sanse sa fie incarcerat decit unul alb.
 - Violul in inchisori a luat o asemenea amploare incit 70 000 detinuti sint violati in fiecare an.
   Propaganda pretinde ca numarul crescator de detinuti se datoreaza criminalitatii crescinde. Criminalitatea scade insa. Unul din motivele majore ale cresterii numarului de detinuti sint cele trei legi de baza: Se estimeaza ca aproximativ 500 000 americani sint in spatele gratilor pentru droguri, infractiuni fara violenta. Un alt motiv mai este continua privatizare a inchisorilor, aceste companii avind toate interesele sa tina inchisorile pline. Mai exact, CCA are are o inchisoare ultramoderna in Lawrenceville, Virginia unde sint 5 gardieni in tura de zi si doi in tura de noapte, pentru 750 detinuti. In aceste inchisori detinutilor li se poate reduce pedeapsa pentru "buna purtara" si ori 30 zile adaugate pentru orice infractiune: mai multe incasari pentru CCA. Conform unui studiu al inchisorilor din New Mexico, detinutii CCA au pierdut "buna purtare" intr-un numar de opt ori mai mare decit in inchisorile conduse de stat. Un alt mare motiv mai este munca ieftina.
   37 state au legalizat contractele de munca cu corporatiile private. Pe lista: I.B.M., Boeing, Motorola, Microsoft, AT&T, Texas Instruments, Dell, Honeywell, Hewlett-Packard, Nortel, Lucent Technologies, 3Com, Intel, Northern Telecom, T.W.A., Nordstrom´s, Revlon, Macy´s, Pierre Cardin, Target Stores, si multe altele.
   In inchisorile gestionate privat, detinutii sint retribuiti cu 17 ct./ora , la maximum 6 ore ziua de munca. Cam 20 usd/luna. Cel mai bun "salariu"  este la CCA in Tenessee unde prizonierii primesc 50ct./ora pentru ceea ce ei numesc "munca calificata". Exploatarea muncii ieftine de catre companiile din Top 500 Fortune este in competitie cu Industria Militara. Stiati ca un detinut angajat, fara sindicat, fara plata orelor suplimentare, concediu, pensie, prime, asigurari de sanatate/invaliditate si fara Asigurari Sociale, fac sisteme complexe pentru Boeing F17 McDonnel Douglas, F16 General Dynamics/Lockheed Martin si Cobra Bell/Textron?
   Aceasta munca in inchisoare mai produce aparate de vazut noaptea, veste antiglont, uniforme de camuflaj, sisteme de radio-comunicatie, sisteme de detonare si componente pentru tunurile de 300 mm pentru antiaeriana., detectoare de mine de teren, echipamente electro-optice pentru laserul vehiculului de lupta Bradley al  BAE Systems. Detinutii mai sint "angajati" sa recicleze componentele electronice toxice si sa reconditioneze vehiculele militare.
   Munca in inchisorile federale este contractata prin UNICOR, fosta Federal Prison Industries o corporatie aproape-publica pentru profit condusa de Bureau of Prisons. In 14 inchisori -fabrici muncesc aproape 3 000 detinuti la sisteme electronice de comunicatie terestra, maritima si aeriana. UNICOR este al 39-lea angajator ca marime al guvernului Statelor Unite cu 110 fabrici in 79 inchisori federale.
   Majoritatea produselor si serviciilor UNICOR sint contractate de catre Ministerul Apararii. Corporatii gigantice multinationale achizitioneaza subansamble realizate cu cele mai mici retributii din lume, vinzind mai departe componente pentru armament la profit maxim. Spre exemplu, Lockheed Martin si Ratheon Corporation contracteaza subansamble , apoi le asambleaza si vinde armament Pentagonului.
   Cred ca Kevin Mannix reprezentantul Statului Oregon a fost destul de clar cind a spus "nu vor fi costuri de transport, va oferim munca competitiva din inchisori"  indemnind Nike sa-si mute productia din Indonezia in Oregon. Adica oferea munca de sclav. Si asta in timp ce parlamentarii nostri se pling de lagarele de munca din Coreea de Nord. Ar fi de ajuns sa se uite in oglinda si sa lase faptele sa vorbeasca singure.
   Industria Inchisorilor a inceput sa scape de sub control, asemenea Industriei Militare. Trebuie sa luam masuri acum, inainte de a deveni prea puternice, prea influenta, sa scape de sub control.
  

Niciun comentariu: