ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

joi, 4 decembrie 2008

Politia germana este imputernicita sa spioneze computerele private

telegraph.co.uk 03 dec2008


Printr-un compromis intre durul Ministru de Interne Wolfgang Schaeuble si opozantii sai , Parlamentul Germaniei a pus puteri fara precedent in miinile Politiei Criminalistice Federale BKA!
Noile legi, printre cele mai dure in Europa vor permite politiei sa fotografieze suspectii si casele acestora, sa le "asculte" convorbirile telefonice si sa le localizeze pozitia telefoanelor celulare!
In compromis, politia va avea nevoie de aprobul unui judecator inainte de a folosi Troianele, chiar si in cazuri de urgenta!
Troianele vor purta Remote Forensic Software (Programe stiintifice de comanda la distanta) care vor putea cauta Hard Diskul si vor trimite rezultatele inapoi la investigatori fara a mai fi nevoie de prezenta lor fizica in casa suspectului!
Rolph Tophoven de la Institutul de Cercetari asupra Terorismului si Norme de Securitate spune ca abilitatea politiei de a penetra computerele i-a ajutat anul trecut cind au arestat trei persoane sub acuzatia de terorism. Acestea aveau datele criptate ceea ce inseamna ca politia are doar o treime din ele- a spus Tophoven
"Avem nevoie de asa ceva" -a continuat el, "Conducatorii teroristilor sint persoane foarte calificate si foarte rafinate". Politia are nevoie de orice ajutor pe care il putem oferi, pentru a ramine competitivi tehnic cu teroristii. Teroristii au oricum avantajul primei lovituri!".
Verzii, pro-afaceristii Democratii Liberi si partidele socialiste de stinga s-au opus legilor temindu-se ca libertatile civile ar fi in pericol.


N.T.: Deja de 3-4 (5?) ani Ministerul de Finante german uzeaza de o lege care le permite sa controleze conturile private si traficul acestora fara a mai fi nevoie de un mandat din partea judecatorului , direct de la computerul din biroul lor...... bineinteles tot in numele Razboiului impotriva Terorismului!!! - in timp ce Procuratura germana merge in Belgia sa-l INTERVIEVEZE pe directorul UNICEF Germania pt delapidarea a 1.2 mil €!!!! In acelasi timp, procuraturile din "tarile civilizate" tac peste la "ajutoarele" acordate de guvernanti bancilor !!! UNDE SINT TRILIOANELE?!!! lasati amaritele de sute de euro din conturile noastre!!! Bleah!

2 comentarii:

Baldovin spunea...

Eu is ferm impotriva violarii spatiului privat al cetatenilor de catre autoritati (represive). Numai ca atunci cand ai de gand sa folosesti tehnologia pentru a-ti omori semenii, cand planuiesti atacuri teroriste iti pierzi calitatea de om civilizat in favoare omului razboinic, primitiv. Eu sunt de acord cu astfel de masuri in cazul persoanelor violente sau care se intereseaza procurarea materialelor explozibile sau armelor. Am in vedere aici si pe militari care fac din asta o profesie.

Porecla spunea...

dle baldovin chiar mai credeti ca exista teroristi adevarati in afara celor platiti de guverne?!!! imi pare rau sa va dau o veste proasta: teroristii sint inventati tocmai de catre guverne pt. a face poporul sa strige in turma: "Vrem mai mult control!". Ati cazut in plasa dle baldovin! :(