ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

joi, 23 octombrie 2008

APA IN GURA - V-AM VANDUT APA

Guvernul Berlusconi, fara sa spuna nimic nimanui, a dat startul privatizarii apei publice.
In timp ce in tara ploua cu discutii furtunoase asupra sortuletului de scoala, asupra zgarzii cainelui si al flagelului desenelor pe peretii imobilelor (graffiti), guvernul Berlusconi fara sa spuna nimic nimanui, a dat startul privatizarii apei publice. Parlamentul a votat articolul 23 bis al decretului de lege 112 (in realitate este vorba despre legea 133/08 . N.d.r.) al ministrului Tremonti, care afirma ca gestiunea serviciilor hidrice trebuie sa fie supusa regulilor economiei capitaliste.
Astfel, guvernul Berlusconi a stabilit prin sentinta ca in Italia apa nu va mai fi un bun public, ci o marfa si, asadar va fi gestionata de multinationalele internationale (aceleasi care detin deja apele minerale). Deja la Latina, Veolia (multinationala care gestioneaza apa locala) a decis sa scumpeasca facturile cu 300%. Consumatorilor care protesteaza, Veolia le trimite echipele sale de politisti privati (vigilantes) inarmati si carabinieri pentru a decupla apometrele.
Privatizarea apei care se petrece la nivel mondial, va provoca in urmatorii ani milioane de morti prin insetare in tarile mai sarace. Apa este sfanta in orice tara, cultura si credinta a lumii: omul e facut 65% din apa si asta este ceea ce pune in vanzare guvernul italian.
Apa care izvoraste din pamant nu este o marfa, este un drept fundamental uman si nimeni nu poate sa si-o insuseasca pentru a trage profit ilicit.
Apa este aurul alb pentru care se vor combate urmatoarele razboaie.
Razboaie care vor fi dirijate de multinationalele carora azi guvernul, preocupat pentru sortulete, vinde 65% din corpul nostru.
Apa in gura.
Rosaria Ruffini ((Docent de teatru la IUAV din Venetia)
Traducere de Terra Mater dupa articolul aparut in paginile site-ului www.comedonchisciotte.org/
Sursa: www.liberacittadinanza.it/
Link: whttp://www.liberacittadinanza.it/articoli/.acqua-in-bocca-vi-abbiamo-venduto-l2019acqua

Un comentariu:

Anonim spunea...

GRAV !

Daca va ramane asa , va fi un exemplu repede urmat de multe state , ceea ce va adanci mega criza globala in care am intrat . Dar asta se si doreste , cei de la butoane sperand ca ea va duce omenirea in fundatura istoriei in care vor putea propune „ solutia „ salvatoare : GUVERNUL MONDIAL . Sa nu uitam ca masonul Berlusconi a mai facut un pas spre el , cand cu „ pregatirea „ opiniei publice pentru amprentari ( folosindu-se de chestiunea tiganeasca ) .

Felicitari pentru site . Doamne ajuta !

http://saccsiv.weblog.ro/