ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

vineri, 27 martie 2009

Paienjenisul datoriilor I


Web of Debt-Introduction Ellen Hodgson Brown J.D.

Presedintele Andrew Jackson a numit cartelul bancar "monstru cu cap de hidra care roade carnea de pe omul obisnuit". Un fost primar al New Yorkului,John Hylan il numea in 1920 "o caracatita uriasa" care "sechestreaza intre tentaculele sale pe oficialii nostri, sistemul legislativ, scolile, tribunalele, camine si tari intregi". Intr-un articol din 2005, intitulat "Moartea sistemului bancar", comentatorul financiar Hans Schicht scria:
" Pentru ca bancherilor li s-a permis sa-si multiplice de mai multe ori capitalul prin credit, iar cartelul bancar si bancile centrale sint licentiate sa elibereze bani proaspeti din hirtie in schimbul hirtiei Trezoreriei le-a asigurat cina gratuita pentru eternitate. Prin intermediul unui paienjenis financiar anonim doar o mina de Regi Bancheri poseda si stapinesc totul. Totul: popoare, statul, natiuni straine, afaceri au devenit sclavi in inlantuiti de creditele lor."
Schicht scrie ca a avut ocazia in cariera lui sa observe scamatorii financiari de aproape, din interior. Jocul a devenit atit de dens, de centralizat -spune el, incit cea mai mare parte a sistemului bancar american si a afacerilor sint acum controlate de un cerc restrins de oameni. El o numeste: "paienjenisul". Reguli:
-Se ascunde orice acumulare de bunastare;
-Se asigura controlul prin "pirghii": asociatii, preluari, lanturi de actiuni: unde o companie detine actiuni la alta companie, conditii la credite s.a.
-Exercitarea unui control strins asupra personalului si managementului cu un minim de initiati si oameni de fatada care nici ei nu trebuie sa stie prea mult din joc.
Regretatul profesor Carroll Quigley, fost scriitor si profesor de istorie la Universitatea Georgetown unde a fost si mentorul fostului presedinte Bill Clinton. El a scris din cunostinte personale despre o clica de elita a bancherilor mondiali decisi sa controleze lumea. Tinta lor era "nimic mai putin de a creea un sistem global de control financiar in miini private, capabil de a domina sistemul politic al fiecarei tari si economia globala ca un tot unitar". Acest sistem "este destinat sa fie controlat in maniera feudala de bancile centrale mondiale actionind la unison prin intelegeri secrete. El a numit simplu aceasta clica: Bancherii Internationali. Scopul lor principal nu este rasa, nationalitatea sau religia, ci doar interesul pentru a domina fiintele umane. Cheia succesului lor este controlul si manipularea sistemului monetar sub imaginea unui control guvernamental.
Bancherii Internationali au reusit mai mult decit a controla rezerva de bani. Astazi, ei chiar emit masa monetara sub aparente guvernamentale. Acest sistem a fost dezvaluit de Sir Josiah Stamp, Guvernator al Bancii Angliei si al doilea bogat al Britaniei in 1920. La o conferinta la Universitatea din Texas, el a aruncat "bomba":
"Sistemul bancar modern creeaza bani din nimic. Procedeul este probabil cea mai uluitoare scamatorie inventata vreodata. Sistemul bancar este creeat din inegalitate si nascut din pacat! Ia-le totul dar lasa-le puterea de a creea bani si dintr-o intorsatura de condei vor creea bani de ajuns sa cumpere inapoi totul! Ia-le aceasta putere si toate marile averi .. precum a mea, vor disparea si atunci va fi o lume mai buna si mai fericita. Dar daca vreti sa continuati sa fiti sclavii bancherilor si sa platiti tribut, permiteti in continuare bancherilor sa creeze bani si sa controleze creditul."
Profesorul Henry C.K. Liu este economist, absolvent al Harvardului , completat de absolvirea unui departament al UCLA inainte de a deveni consilier economic al tarilor in curs de dezvoltare.El numeste sistemul monetar actual o "pacaleala amara". Cind si-a dat seama de asta -spune el, intreaga viziune asupra economiei globale trebuie schimbata tot asa cum regulile fizicii au trebuit schimbate cind omul si-a dat seama ca planeta nu este stationara si nici nu este centrul Universului. "Pacaleala" este ca nu exista bani reali in sistem ci doar datorii. In afara de monede, care sint emise de guvern si care reprezinta doar a mia parte din banii in circulatie, intreaga masa monetara a Statelor Unite este constituita din datorii catre bancile private, datorii constituite din banii inventati de ei in scripte. Totul este o scamatorie. Si ca orice magie, trebuie sa o revedem de mai multe ori pentru a ne da seama de ce se intimpla. Dar cind ne dam seama totul se schimba. Toata istoria trebuie rescrisa.
Capitolele urmatoare (prezentul articol este extras din volumul Web of Debt -n.t.) urmaresc paienjenisul de inselaciuni care ne-au inglodat in datorii si prezinta o solutie simpla care ar face guvernele sa devina solvabile din nou. Solutia nu este noua, ea dateaza inapoi la Constitutie: puterea de a emite bani trebuie sa se intoarca la guvern si la oamenii pe care ii reprezinta. Creditul federal poate fi eliminat, impozitul pe venit anulat iar programele sociale pot fi extinse. Toate acestea pot fi realizate fara masuri de austeritate sau declansind inflatii galopante chiar daca poate parea utopic. Reflecta gindirea celor mai inteligenti americani, clasici si contemporani incluzind pe Abraham Lincoln, Thomas Jefferson si Benjamin Franklin. Printre alte fapte asupra carora ne vom opri sa analizam in aceasta carte se afla si:
-Rezervele "Federale" nu sint deloc federale (nationale -n.t.)Este o corporatie privata detinuta de un consortium de foarte mari banci multinationale.
-Cu exceptia monedelor, guvernul nu emite bani. Bancnotele de dolari (Nota a Rezervelor Federale -Federal Reserve Note)sint emise de Rezervele Federale private care le inchiriaza guvernului.
-Masa monetara lichida (monede si bancnote dolari) reprezinta mai putin de 3% din masa monetara a USA in circulatie. Celalalt 97% exista doar pe ecranele computerelor si toti acesti bani au fost creeati prin imprumuturi.
-Banii pe care banca ii inchiriaza nu sint bani reciclati din depozitele vechi. Sint bani noi care nu existau pina in momentul imprumutului.
-30% din banii creeati de banci prin inregistrari contabile sint investiti in propriile scripte.
-Sistemul bancar american care, odata a marit creditele productive destinate agriculturii si industriei a devenit astazi un joc de noroc. Aproximativ 370 trilioane sint expuse riscului crescind, cunoscute ca "derivate" - de 28 ori mai mult cele 13 trilioane cit reprezinta produsul anual al SUA. Aceste jocuri de noroc sint sustinute de mari banci americane si realizate in mare parte din bani imprumutati, bani existenti pe ecranele computerelor. Derivatele pot fi, si au fost folosite in manipularea pietelor, distrugerea afacerilor si anihiliarea economiilor concurente.
-Datoria federala nu a fost platita niciodata, din timpurile lui Andrew Jackson. Doar dobinzile au fost platite, in timp ce partea principala continua sa creasca.
-Impozitul federal pe venit a fost inventat special pentru a forta cetatenii sa plateasca dobinda la banci.Daca masa monetara ar fi fost creeata de guvern in loc sa fie imprumutata de la banci (care au creeat-o), impozitul pe venit ar fi fost inutil.
-Doar dobinda la datoria federala va deveni mai mare decit vor putea platitorii de taxe sa achite. Cind vom fi in imposibilitate de plata, sistemul de datorii al FED va trebui sa se prabuseasca.
-Contrar parerii publice, inflatia se mareste nu prin iresponsabilitatea guvernului de a tipari bani ci prin marirea masei monetare de catre banci prin imprumuturi.
-Cele mai multe inflatii din republicile bananiere nu au fost provocate de tiparirea de bani de catre guverne iresponsabile ci de speculanti globali care au devalorizat monedele respective pe pietele internationale.
-Aceeasi devalorizare speculativa se poate intimpla dolarului american daca investitorii internationali o vor abandona ca moneda de referinta, ceea ce intentioneze sa faca de teama imperialismului economic american.
-Exista o cale de iesire din aceasta situatie. Colonialistii americani au descoperit-o, asemenea si Abraham Lincoln si alti citiva lideri nationali: guvernul isi poate inapoia puterea de a creea bani.
-continuare

Niciun comentariu: