ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

vineri, 27 martie 2009

Paienjenisul datoriilor II

...continuare

Notele Rezervelor Federale de la banksteri si monedele guvernului sint doua sisteme de bani separate care au fost in competitie de-a lungul istoriei pentru dominatie. Odata era dreptul suveran al regilor. Astazi suverani popoarele, iar monedele care sint mai putin de a mia parte din rezervele de bani lichizi sint tot ce a mai ramas din suveranitatea banilor nostri. Multe natiuni si-au emis cu succes proprii bani dar banii-datorie ai banksterilor (banker+ganster -n.t.) au infiltrat sistemul si au preluat controlul in sfirsit. Aceste concepte sint atit de straine incit am fost invatati ca este greu sa-ti ocupi mintea cu ele dar faptele au fost evidentiate de multe autoritati de incredere. Sa citez doar citeva:
Robert H. Hemphill, Manager Credite La Banca Federala din Atlanta, scria in 1934: Sintem dependenti complet de bancile comerciale. Cineva trebuie imprumute fiecare dolar pe care il avem in circulatie, lichid sau datorie. Daca banca creeaza banii artificiali, noi prosperam. DAca nu, murim de foame. Sintem fara nici-un sistem monetar permanent. Cind unul cuprinde intreaga imagine, absurditatea tragica fara speranta a situatiei noastre, devine incredibil... dar asta este. Este cel mai important subiect asupra caruia se poate opri sa reflecte si sa investigheze o persoana inteligenta.
-Graham Towers, Guvernatorul Bancii Canadei de la 1935 la 1955 a adus la cunostinta: Banca creeaza bani. Dar pentru asta este! Procedeul fabricarii banilor consta in inscrierea lor in scripte. Asta este tot! De fiecare data cind banca acorda un imprumut, un credit bancar este creeat, bani proaspeti sint fabricat!...
-Robert B.Anderson, Secretar Trezorerie in guvernarea Eisenhower a spus intr-un interviu in US News And World Report din 31 aug.1959: Cind o banca acorda un imprumut, adauga pur si simplu la depozitul din cont, suma imprumutului. Acesti bani nu sint luati dintr-un alt depozit, nu au fost platiti bancii de catre nimeni inainte. Sint bani noi, creeati de catre banca pentru nevoile celui imprumutat.
-Michel Chossudovsky, profesor de economie la Universitatea din Ottawa scria in timpul Crizei Monetare Asiatice din 1998: Rezervele de bani private in miinile "speculatorilor institutionali" depaseste cu mult posibilitatile limitate ale Bancilor Centrale ale lumii. Ulterioarele activitati individuale sau colective nu vor fi capabile sa lupte cu activitatile speculative. Politici monetare in miinile creditorilor privati care au posibilitatea sa inghete bugetele statelor, sa paralizeze procedeele de plata, sa incurce procedeele obisnuite de plata a salariilor a milioane de muncitori (cum s-a intimplat in fosta Uniune Sovietica) si sa grabeasca colapsul productiei si programelor sociale.
Astazi, Notele Rezervelor Federale si imprumuturile in dolari domina economia lumii dar moneda internationala nu este emisa de poporul american sau de guvernul lui. Sint bani creeati si imprumutati de un cartel de bancheri internationali, si acest cartel a prins Statele Unite intr-un paienjenis de datorii. In 2006, datoriile combinate private, corporate si federale ajungeau la impresionanta suma de 44 trilioane dolari, de patru ori mai mult venitul national anual sau 147 312$ pentru fiecare barbat, femeie sau copil din tara. Legal, Statele Unite sint falimentare -definite de dictionar ca cineva care nu mai poate plati datoriile , insolvent, avind datorii cu mult peste proprietarile detinute. In octombrie 2006, datoria guvernului Statelor Unite ajunsese la incredibila suma de 8.5 trilioane$. Guvernele locale, statale sau nationale sint atit de afundate in datorii incit au fost nevoite sa vinda proprietari publice pentru a-si linisti creditorii. Scoli aglomerate, strazi aglomerate si reduceri in transportul public degradeaza nivelul vietii americane. Un raport din 2005 al Societatii Americane a Inginerilor Civili au atribuit infrastructurii nationale nota 4 -incluzind podurile, sistemele de apa potabila si alte lucrari publice. "Americanii pierd mai mult timp opriti in trafic decit acasa cu familiile" -a spus presedintele grupului. "Trebuie sa stabilim un plan inteligent, pe o perioada indelungata a infrastructurii. Avem nevoie dar nu putem face nimic pentru ca guvernul este falimentar la toate nivelele."
Banii in Tara lui Oz
Daca guvernul este peste tot falimentar, cui este el indatorat? El este indatorat bancilor private. Gluma proasta este ca el este indatorat pentru bani existenti pe ecranele computerelor, bani pe care ar fi putut sa-i creeze el insusi. Enorma putere acumulata prin aceasta scamatorie de catre un clica restrinsa de oameni care trag sforile guvernului din spatele scenei, aminteste de scenele din Vrajitorul din Oz, o povestire americana clasica care a devenit sursa de inspiratie pentru tot mai multi comentatori financiari.
Editorialistul Cristopher Mark scria in seria numita Marea Deceptie: Bine ati venit in Lumea Bancherilor Internationali care, ca in faimosul film "Vrajitorul din Oz" stau in spatele scenei cu asa-numitii politici nationali si internationali teleghidati.
Regretatul Murray Rothbard, economist in clasica scoala austriaca: banii si sistemul bancar au fost facute sa apara ca procese misterioase si obscure menite sa fie comandate doar de elita tehnocrata. Nu are nici-o legatura. Banii, chiar mai mult decit restul afacerilor noastre sint dirijati de catre un Vrajitor din Oz primejdios.
Intr-un articol din 2002 intitulat "Cine controleaza sistemul Rezervelor Federale", Victor Thorn scria: In principal, banii nu au devenit nimic mai mult decit o iluzie. O imagine electronica sau o suma pe ecranul computerului. Pe masura ce trece timpul sintem tot mai absorbiti de aceasta spirala a Vrajitorui din Oz (de catre) magi-predicatori in a folosi iluzia banilor ca instrument al lor de control.
James Galbraith scria in The New American Prospect: Sintem lasati sa credem ca Rezervele Federale nu stiu ceea ce fac. Aceasta este teoria "Vrajitorul din Oz" in care tragem cortina doar pentru a vedea un om batrin cu fata ciupita de varsat care se joaca cu luminile si difuzoarele.
Analogia cu Vrajitorul din Oz functioneaza pentru un motiv. Conform unor comentatori actuali, povestirea a fost initial conceputa ca o alegorie monetara, in timpuri in care "chestiunea monetara" era primordiala in politica americana. In 1890 politicii inca mai dezbateau aprig cine trebuie sa emita banii natiunii si din ce ar fi trebuit sa fie constituiti. Sa fie emisa de guvern cu o completa contabilitate din partea poporului? Sau sa fie creeata de bancile private doar pentru scopurile lor?
William Jennings Bryan, candidatul Populist la presedentie in 1890 si in 1900 a provocat o serioasa confruntare bancherilor privati in a creea masa monetara. Conform comentatorilor, Bryan a fost reprezentat in cartea lui Frank Baum, Minunatul Vrajitor din Oz de catre Leul Cel Fricos. In cele din urma, Leul a dovedit ca el este Regele Animalelor prin decapitarea unui paianjen urias care teroriza pe toti in padure. Paianjenul urias cu care s-a confruntat Bryan la schimbarea secolului a fost cartelul bancar Morgan/Rockefeller care, era dedicat in a uzurpa puterea poporului de a creea bani prin guvernul sau ales.
Inainte de WW I , doua sisteme economice opuse se confruntau pentru dominatie in Statele Unite. Unul opera in afara Wall Street: Districtul Financiar New York care a devenit simbolul finantelor americane. Cea mai importanta adresa a sa a fost Wall Street 23, cunoscuta drept "Casa Morgan". J.P. Morgan era agent al puternicelor interese financiare britanice. Vrajitorii de pe Wall Street si bancherii Lumii Vechi trageau sforile in a stabili noua moneda in baza "standardului aurului", creeat in privat de elita financiara care controla aurul. Celalalt sistem era vechi de pe timpurile lui Benjamin Franklin si a functionat in Philadelphia, prima capitala a tarii, unde Conventia Constitutionala tinuta de Societatea Pentru Stiinte Politice a lui Franklin planifica industrializarea si lucrarile publice care vor elibera noua republica din sclavia economica catre Anglia. Fractiunea din Philadelphia favoriza o banca dupa modelul stabilit in provincia Philadelphiei unde un birou de imprumuri al statului emitea bani si ii imprumuta, incasa dobinzile si le inapoia guvernului provincial spre a fi folosite in schimbul impozitelor. Presedintele Abraham Lincoln se intorsese pe timpul RAzboiului Civil la sistemul colonial de emitere guvernamentala a banilor dar a fost ucis iar bankerii au cerut controlul fabricii de bani. Lovitura silentioasa a fractiunii de pe Wall Street a culminat cu emiterea Actului de infiintare a Rezervelor Federale in 1913, reusita prin inselarea lui Bryan si a altor congressmeni facindu-i sa creada ca Rezervele Federale sint intr-adevar federale (nationale -n.t.).
Astazi se aud foarte rar dezbateri pe seama cui ar trebui sa emita bani in principal pentru ca multi oameni nu considera o prioritate. Politicieni si economisti, impreuna cu altii presupun pur si simplu ca banii sint emisi de guvern iar "inflatia" de care se lamenteaza cu totii se datoreaza unei scapari de sub control a presei care tipareste banii. Papusarii care controleaza fabrica de bani erau mai vizibili in 1890 decit sint astazi pentru ca inca nu au reusit sa cumpere complet media si sa directioneze opinia publica.
Economia este un subiect secant si interzis care a fost facut cu intentie complicat de catre intentia intereselor bancare de a nu dezvalui ce se intimpla cu adevarat.
-completare

Niciun comentariu: