ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

duminică, 26 iulie 2009

Inselatoria dolarului I







Hellen Brown 3 iulie 07 webofdebt.com

Inselatoria dolarului: cum bancile creeaza bani


Acesta a fost numita "cea mai uluitoare scamatorie inventata vreodata." Crearea de bani a fost privatizata, furata de la Congres de un cartel al bancilor private. Majoritatea oamenilor cred că banii sunt emisi de prin Fiat (faca-se) de guvern, dar acesta nu este cazul. In afara de monede care constituie doar a mia parte din masa monetara a SUA, toti banii nostri sint acum creati de bănci. Federal Reserve Note (bancnotele dolari) sunt emise de către Federal Reserve, o corporatie de banci private, şi împrumutate guvernului.Mai mult, bancnotele Rezervelor Federale şi monedele, constituie mai puţin de 3 la suta din masa monetara. Celelalte 97 procente sint in imprumuturile acordate de bancile comerciale.
Nu credeti ca bancile au creeat banii pe care i-au imprumutat? Nici juriul unui caz reprezentativ din Minnesota nu a crezut pina nu a vazut dovezile. First National Bank of Montgomery vs. Daly (1969) a fost drama unui proces demn de scenariul unui film. Acuzatul Jerome Daly s-a opus cererii bancii de insolventa asupra imprumutului sau de 14 000usd pe motiv ca nu exista baza unui imprumut! "Baza"- obiectul tranzactionarii este elementul esential al unui contract. Daly, avocat reprezentindu-se pe sine a argumentat ca banca nu a folosit bani reali pentru imprumutul acordat. Procedura judiciara a fost inregistrata de Associate Justice Bill Drexler,al carui rol principal era de mentinere a ordinii intr-o sala de tribunal foarte aglomerata in care apararea promitea o lupta dura! Drexler nu prea a acordat credibilitate apararii pina ce Dl. Morgan, presedintele bancii a luat loc in banca martorilor. Spre surpriza tuturor, Dl.Morgan a marturisit ca banca creeaza bani in mod regulat "din piatra seaca" si ca aceasta este procedura obisnuita! "Mi se pare o frauda" -a ingaimat catre juriu Presedintele Curtii, Martin Mahoney. In raportul sau asupra procesului, judecatorul Mahoney a scris:
" Reclamantul a admis ca in asociere cu filiala Federal Reserve din Minneapolis... au creeat intreaga suma de 14 000 usd prin inregistrari contabile." Acesta a fost motivul luat in consideratie in sustinerea contractului din 8 mai 1964 si a imprumutului de la acea data. Banii si creditul au inceput sa existe din momentul in care ei i-au creeat. Dl. Morgan recunoaste ca nu exista nici-o lege a Statelor Unite care sa le permita asta. Trebuie sa existe un complex legal care sa permita asta.
Tribunalul a respins cererea bancii de insolventa a lui Daly, acesta pastrindu-si casa. Daca intr-adevar bancile ar extinde fara limita -fara sa acopere in bani imprumuturile, ei au in realitate in depozitele lor si permisiunea de a imprumuta , puterea de a rasturna motorul primar al lumii! El a scris intr-un articol local:
"Aceasta decizie, care suna legal, are puterea de a declara toate imprumuturile private pentru proprietati reale si personale, toate Certificatele de Depozit ale Statelor Unite detinute de Rezervele Federale, Banci Nationale si Statale -nule si neavenite. Aceasta evolueaza la dezrobirea acestei natiuni de la datoria privata, Statala si Nationala catre sistemul bancar. Fiecare american isi este dator in a analiza atent aceasta situatie care inseamna diferenta intre sclavie si independenta!"
Inutil sa mai spunem ca aceasta hotarire a schimbat practica chiar daca nu a fost niciodata anulata. Aceasta a fost audiata într-un justiţie a Curtii de Pace, un sistem autonom, instanţa datând din acele zile de pionierat, atunci când inculpatii au avut probleme in a ajunge la marile oraşe pentru a răspunde la citaţii.În acest sistem (care acum a fost eliminat), judecătorii şi instanţele judecătoreşti au fost destul de mult pe cont propriu. Judecatorul Mahoney, care nu era dependent de campanii sau de finanţari precedente, a mers atât de departe incit să ameninţe cu actionarea in judecată şi de a expune banca. A murit la mai puţin de şase luni de la proces, într-un misterios accident care părea să implice otravirea. Din acel moment, un număr de inculpaţi au încercat să evite împrumuturile folosind apararea folosita Daly dar le-a reusit cu limite. Asa cum un judecator a spus neoficial:
" Daca va las pe voi toti sa faceti asa, tot sistemul va colapsa. Nu va pot lasa in spatele tejghelei. Nu vom merge in spatele cortinei."
Oricum, din cind in cind cortina a fost ridicata de ajuns pentru a vedea cite ceva in spatele ei. Citeva personalitati respectabile au recunoscut ce se intimpla. Sir Josiah Stamp, presedintele (a fost nationalizata dupa WW II-n.t.) Bancii Angliei si al doilea cel mai bogat om al Angliei in 1920, la Universitatea din Texas in 1927:
"Sistemul bancar modern creeaza bani din piatra seaca. Procedeul este probabil cea mai uluitoare scamatorie inventata vreodata. Sistemul bancar a fost conceput in inegalitate si nascut in pacat! Bancherii detin planeta! Ia-le totul dar lasa-le puterea de a crea bani si dintr-o semnatura si-o vor cumpara inapoi. Ia-le aceasta putere (de a crea bani-n.t.) si toate bogatiile, precum a mea vor disparea iar lumea va deveni un loc mai bun pentru a trai. Dar daca vreti sa continuati sa fiti sclavii bankerilor si sa va platiti propria sclavie, lasati bankerii sa creeze bani si sa controleze creditele."
Robert H. Hemphill, Credit Manager of the Federal Reserve Bank of Atlanta in timpul Marii Depresii, 1934:
"Sintem complet dependenti de bancile comerciale. Cineva trebuie sa se imprumute pentru fiecare dolar aflat in circulatie, gheata sau credit. Daca bancile creeaza masiv bani sintetici sintem prosperi. Daca nu, murim de foame! Sintem fara un sistem monetar de durata! Daca cineva cuprinde imaginea ampla, absurditatea tragica fara speranta a situatiei noastre, pare incredibil dar asa este. Este cel mai important subiect asupra caruia o persoana inteligenta se poate opri sa reflecteze."
Graham Towers, Guvernator al Bancii Canadiene din 1935 pina in 1955, marturisea:
"Bancile creeaza bani. Pentru asta sint (bancile-n.t.) acolo. Procedeul de creeare al banilor consta in inregistrari contabile. Asta este tot! De fiecare data cind banca acorda un imprumut un nou credit bancar a aparut -bani proaspeti."
Robert B. Anderson, Ministru Finante sub Eisenhower spunea intr-un interviu din 31 august 1959 din U.S.News and World Report:
" Cind banca acorda un imprumut, adauga pur si simplu acest imprumut la contul detinatorului. Acesti bani nu sint luati din alt cont de depozit, nu au fost in prealabil platiti bancii de catre nimeni."
De unde isi are originea aceasta schema si cum de a fost ascuns atitia ani? Pentru a raspunde la aceste intrebari este nevoie sa ne intoarcem in sec. XVII.
-va urma

Niciun comentariu: