ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

marți, 10 iunie 2008

Studiu: Fiecare al patrulea new-yorkez are herpes

wcbstv.com 09iunie2008


Chlamydia, gonoree si sifilis sint infectiile cu cel mai mare procentaj la nivel national.
CBS. New York- Acum, poate ca a venit timpul pentru new-yorkezi sa profite de prezervativele distribuite gratuit in cadrul unei campanii promovate de primarie. Un studiu al Departamentului Sanatatii (Ministerul-nt) al primariei a gasit ca mai mult de un sfert sint infectati cu herpes.
26% din rezidentii orasului sint infestati cu virusul care produce herpesul genital- o infectie incurabila transmisibila sexual care provoaca dureri genitale enorme si care dubleaza risul infectiei cu HIV.
Conform departamentului, 19% la nivel national are infectia!
Mai detaliat, studiul afirma ca la femei rata de infectie este mai mare decit la barbati:
-36% comparativ cu 19%, iar la negri este mai mare decit la albi (pe chinezi ii numim "galbini"?!-n.t.)-49% comparativ cu 14%.(probabil n-a n.t.)
De asemenea la homosexuali rata infectarii a fost mai mare decit la heterosexuali: 32%, respectiv 18%.
"Doar herpesul genital nu cauzeaza problemele mari la marea majoritate a oamenilor"- a spus Dr. Julia Schillinger, Directorul Supravegherii din cadrul Departamentului Sanatatii, "dar multi vor avea dureri genitale mari iar infectia inlesneste raspindirea Hiv-ului. Folosind prezervativele in mod permanent va vor ajuta sa nu contactati virusul sau sa-l raspinditi."
Studiul a fost primul sondaj din partea primariei al celor infestati de virus.
Primaria ofera gratuit prezervative in locatii pre-stabilite, sunati la 311 sau vizitati www.nyc.gov/condoms pt mai multe informatii.

Niciun comentariu: