ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

joi, 26 iunie 2008

World Bank and IMF "Four step strategy"

I am the witness





Profesorul Joseph Stiglitz, fost economist sef al World Bank, fost sef al Consiliului Administratorilor sub Administratia Clinton, dezvaluie in 2001 "Strategia celor patru pasi" a World Bank de a inrobi natiunile in beneficiul bancherilor. Iata un sumar.
1. PRIVATIZAREA. Aici, liderilor natiunilor li se ofera 10% comision in conturi personale secrete in Elvetia din vinzarea obiectivelor de interes national. Simplu ca "Buna Ziua": mita si coruptie!
2. Liberalizarea Pietii Capitalului. Aceasta evita orice taxa impusa schimbului de bani peste granite. Stiglitz o numeste ciclul "banilor fierbinti"! Initial, banii vin din exterior pentru investitii´, economia incepe sa apara promitatoare atragind alte investitii din interior si speculatii financiare apoi, gramada de banet din exterior este retrasa provocind colapsul economiei. Natiunea va cere ajutor la IMF, acesta le va fi acordat cu conditia unor ulterioare dobinzi intre 30 si 80%. Se intimpla in Indonezia, in Brazilia si in alte citeva tari asiatice si latino-americane. Aceste dobinzi, impovareaza in mod consecvent poporul, coboara valorile proprietatilor, incetineste productia industriala si seaca rezervele nationale.
3. Stabilirrea preturilor in functie de piata. Aici, preturile alimentelor, apei potabile si a gazului sint marite in mod predictibil conducind spre nelinisti sociale cunoscute acum drept "Revolte IMF". Aceste revolte conduc spre falimentul capitalului si al guvernului iar obiectivele de interes vor putea fi cumparate la preturi de nimic.
4. Comertul liber. Aici patrund corporatiile internationale in Asia, America Latina si Africa in timp ce Europa si America de Nord isi inchid pietele pentru agricultura tarilor din Lumea a Treia! Vor impune de asemenea taxe exorbitante pentru medicamentele importate din aceste tari cauzind cresterea mortalitatii si a bolilor.
Sint multi care vor pierde in acest sistem, iar cistogatorii sint doar unii: Bancherii! De fapt, IMF si World Bank au facut din vinzarea electricitatii, a apei, a telefoanelor si a gazelor o conditie pentru imprumuturi. Se apreciaza detinerea a aproape 4 trilioane (4000 miliarde)usd in obiective de interes national.

Niciun comentariu: