ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

miercuri, 4 iunie 2008

SUA isi reinoieste opozitia noilor stabilimente ale Israelului

afp 03iunie2008
Casa Alba a avertizat luni Israelul impotriva planurilor de constructie a 884 noi case la est de Ierusalim, declarind ca aceasta va "escalada tensiunile" cu palestinienii.
"Pozitia noastra este ca noi nu credem ca nu mai sint necesare noi stabilimente. Si stim ca aceasta va escalada tensiunile in negocierile cu palestinienii"-Dana Perino, Secretarul de Presa al Casei Albe.
Cu doua zile inainte ca Presedintele USA, George W. Bush sa se intilneasca la Casa Alba cu Primul Ministru Israelian Ehud Olmert, Dana Perino declarase ca "pacea in Orientul Mijlociu este superioara oricarui individual".
"sint popoarele israeliene si palestiniene care lucreaza impreuna la acest ideal si aceasta este superioara oricarui individual"- raspunde Dana Perino, la atacurile de coruptie crescinde care cer demisia lui Olmert.
Dar "din cite stiu, israelienii si palestinienii continua de buna credinta convorbirile in ciuda discutiilor indreptate asupra Israelui in mass media din ultimul timp."- a raspuns ea la intrebarea asupra impactului avut asupra telurilor lui Olmert.
Primul Ministru Olmert, este acuzat de primirea ilegala de sume mari de bani de la un milionar american, inainte de alegerile din 2006, el negind orice rea intentie.
Bush a primit pe Olmert la Casa Alba pentru convorbiri care nu erau programate in agenda de lucru a presedintelui. Oficialii americani au avertizat mass media ca nu vor avea acces la convorbiri.
Intrebata de scopul convorbirilor, Perino a spus ca Bush spera sa forteze Israelul si palestinienii sa continue "lungul efort de a forma un stat palestinian inainte de sfirsitul anului."
"Continuam sa fim angajati in a-i ajuta, nu vom putea rezolva noi sa le rezolvam problemele."
"Stim ca guvernele lor comunica unul cu celalalt, palestinienii cu israelienii, si sint o multime de complicatii istorice incluse."- a mai spus Perino.
Asa-numita Road-Map desenata de SUA, Rusia, EU si ONU, cheama la o intrerupere a stabilirii de noi activitati israeliene in teritoriile palestiniene, si la un sfirsit al atacurilor palestiniene asupra Israelului. Planul a avut putine succese de la lansarea lui in 2003, dar in noiembrie la o conferinta care a reluat tratativele de pace in Annapolis-USA, palestinienii au fost de acord sa re-lanseze si acest proiect.
Anuntul de duminica al Israelului ca va construi 884 case in Ierusalimul de Est sub ocupatie israeliana a infuriat palestinienii care il revendicau pentru a-si stabili capitala. Palestinienii au reclamat in permanenta expansiunea de constructii in Iordanul de Vest, incluzind si Ierusalimul de Est ca fiind cel mai mare obstacol in calea negocierilor de pace.
"Noi stim ca, daca exista o stabilire permanenta si chiar extinderea acestor stabilimente este o parte a problemei palestinienilor, iar asta ii face sa nu fie de buna credinta in negocieri."
"Evident ca Israelul vede cu totul diferit, si asta este partea cea mai complicata , impreuna cu dreptul de intoarcere, si la acestea mai trebuie negociat."- Perino

Un comentariu:

Porecla spunea...

conform Conventiei de la Geneva este interzisa construirea de imobile destinate uzului de lunga durata..... asta printre multe alte articole incalcate sistematic de Israel. Pt cei neobisnuiti sa citeasca printre rinduri: "Asa-numita Road-Map desenata de SUA, Rusia, EU si ONU, cheama la o intrerupere a stabilirii se noi activitati israeliene in teritoriile palestiniene, si la un sfirsit al atacurilor palestiniene asupra Israelului."-INTRERUPERE A CONSTRUCTIILOR si INCETAREA ATACURILOR!!! Atit timp cit tara iti este sub cizma militara si isi construiesc ansamble-case de beton, ei iau o pauza pina incetezi tu definitiv atacurile!!! :)