ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

joi, 4 iunie 2009

Cunoasterea ne va face liberi

In democratie deciziile luate de o majoritate nu implica detinerea adevarului, impotriva minoritatii si invers. Asta in democratie, admitand ca astazi am trai intr-o democratie.

Cuvintele sunt importante, comunicarea de catre mijloacele mediatice ale elitei programeaza opinia publica. Multumita si unei programate campanii de dezinformare, persoanele lipsite de cunoastere si de cultura de baza isi imagineaza ca sporirea CO2 ar fi singura cauza care poate ridica temperatura globala a Terrei. Aceasta campanie de dezinformare ascunde operatiuni militare si problema reala: probabila inmultire a patologiilor generate de folosirea de substante chimice toxice, substante netestate din punctul de vedere al riscurilor pentru sanatate, de nanopatologii si al riscurilor generate de anumite nanotehnologii. Mijloacele mediatice ale elitei repeta mereu acelasi cantec: CO2,CO2...

In realitate stiinta lanseaza numeroase dubii si teoria cea mai acreditata ar trebui sa fie aceea cea mai fireasca: cresterea globala a temperaturii ar trebui sa fie cauzata de activitatea Soarelui, fara a ignora o anumita activitate antropica atat militara cat si "civila" industriala datorata sistemului productiv al corporatiilor SpA. Pare ca intregul sistem solar se modifica.

Legile transmiterii caldurii, legea lui Fourier pentru conductia termica, legea lui Newton pentru convectia termica si legea Stefan-Boltzmann pentru radiatia termica ne invata multe lucruri cu privire la energia termica. Cu radiatiile energia voiajaza sub forma de unde electromagnetice si se poate propaga si in gol. De aceea radiatia nu necesita prezenta materiei cum in schimb necesita conductia si convectia termica. Undele electromagnetice emise de toate corpurile la temperatura superioara lui zero absolut, devin energie interna (si deci caldura) cand sunt absorbite de un alt corp. Energia electromagnetica absorbita de un corp vine transformata in energie interna si deci in agitatie moleculara. A se aminti ca energia interna este proportionala, prin caldura specifica, pe volum constant, cu temperatura absoluta a organismului in sine si deci, intuiti cum cresterea energiei interne duce la cresterea temperaturii unui corp. Importanta radiatiei: tocmai prin aceasta forma de transmitere a energiei ne incalzeste Soarele. (Informatii extrase de Giuliano Cammarata, Fizica tehnica ambientala, McGraw-Hill, pag.231)


Tinerii liceeni au toate mijloacele -biblioteci publice, internet- pentru a intelege ca nu trebuie sa se lase manipulati de organe politice precum IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change).

Umanitatea are nevoie de energie pentru a produce marfuri, pentru a se deplasa, pentru a construi, pentru a se incalzi si/sau a se racori. "Problema" reala este modificarea actualului proces industrial voit de elita pentru controlarea sistemului. Nikola Tesla a decoperit si demonstrat ca energia exista in natura si ca omul o poate lua poluand mediul cat mai putin posibil fara a depinde exclusiv de sursele energetice fosile.

(Guido Guidi, 29 august 2008, "Le variationi climatiche e le possibili cause: antropiche o naturali?")

Articolul original se gaseste in arhiva argumentelor politice la urmatoarea adresa: http://peppecarpentieri.wordpress.com/2008/09/01/la-conoscenza-ci-renderà-liberi/

Niciun comentariu: