ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

miercuri, 3 iunie 2009

Sistemul de plata in aur si argint poate provoca greutati angajatorului



Joan Whitely, 26 mai 2009 Las Vegas Review Journal

"O situatie despre bani, lacomie si evaziune!"

Robert Kahre, proprietarul a mai multor afaceri in constructii in Las Vegas este acuzat de 57 infractiuni printre care: evaziune a impozitului pe venit, evaziune fiscala si conspiratie criminala. Daca este condamnat pe majoritatea acuzatiilor risca inchisoare pe viata!
Dar avocatul Willian Cohan il descrie pe Robert Kahre ca un "erou" american care crede ca sistemul sau de plata tine pe linia de plutire sistemul american monetar si ca este o forma legala de evitare a sistemului de impozitare.
Un antreprenor devenit prin forte proprii, Kahre (48) si-a platit angajatii in monede de aur si argint si i-a sfatuit sa le incaseze cu gindul la taxele federale, valoarea exprimata (inscrisa pe fete) si nu valoarea reala a metalului, mult mai mare. Nu a retinut angajatilor impozitul pe venit si a folosit acelasi sistem de plata celor 35 clienti cu care era in afaceri locale.
Judecatorul David Ezra prezideaza consiliul de judecata al procesului inceput la 19 mai la Curtea Districtuala a S.U. Sub acuzare mai apar prietena lui Kahre, sora care participa in afaceri si un fost asistent de afaceri.
Trei din cei 4 acuzati de astazi au facut parte din cei noua acuzati de aceleasi infractiuni in urma cu doi ani, fara condamnari. In procesul din 2007, patru dintre cei noua acuzati printre care si mama lui Robert au fost complet achitati. Doi au fost partial achitati dar eliberati de sub acuzatiile care formau baza procesului.
De data aceasta singura nou acuzata este Danielle Cline-casnica, prietena lui Kahre de 19 ani si mama a celor patru copii ai acestuia. Guvernul o acuza ca a obstructionat Fiscul (IRS) prin permiterea lui Kahre de a plasa mai multe imobile pe numele ei. Fostul cumnat al lui Cline, Thomas Browne este si el acuzat de aceasta data pentru rolul de intermediar intre anumite tranzactii imobiliare dar s-a ales cu in tirg al acuzarii: este asteptat sa depuna marturie pentru acuzare.
Acesta este un caz despre bani, lacomie si evaziune" a aparut pe ecranul din sala de judecata in timpul pledoariei de deschidere a procurorului Christopher Mayetta de la Ministerul Justitiei.
Conform guvernului, Kahre si ceilalti "au condus o "schema" de evaziune frauduloasa pe care au trecut-o ulterior mai departe, celorlalti contractori. Acuzatii nu au raportat IRS nici-o plata efectuata muncitorilor indiferent de valorare reala sau exprimata a monedelor."
Conform documentelor inaintate Curtii, acest sistem de plata actualmente suspendat, a rulat 114 mil.usd. in aproxiamtiv 6 ani. Intre 17 si 25% a mers la Kahre si muncitorii sai iar restul a mers la cei 35 clienti ai sai.
Guvernul nu a mai acuzat si pe ceilalti beneficiari ai acestui sistem de plata desi Daniel McCartan de la Action Concrete, unul dintre clientii acestui sistem a fost condamnat pe 6 mai la 5 luni inchisoare si 5 luni arest la domiciliu in urma unei intelegeri asupra acestui caz, pentru evaziune fiscala.
Kahre a afirmat ca muncitorii angajati de el erau contractori independenti si nu era nevoie sa le retina impozitul pe venit. Monedele in valoare de 50usd sint eliberate de congres ca "valoare exprimata" si ca lumea este libera sa le evalueze la valoarea inscriptionata. In acest caz, ei se situau sub nivelele anuale minime de impozitare. Cazurile precedente de stabilire a valorii exprimate a monedelor s-au concentrat asupra monedelor de colectie care, au fost retrase din circulatie dar mai au valoare -a atras atentia apararea. Kahre a folosit monede puse in circulatie dupa 1985 care sint inca legal in circulatie.
"Nu se pune problema legalitatii actiunilor dlui. Kahre"- a cerut Michael Kennedy din partea apararii in pledoaria de deschidere. "Se pune problema daca el a crezut ca este legal", "in absenta unor informatii explicite din partea IRS la propria pagina web, a documentelor in circulatie si ca raspuns la corespondenta scrisa din partea dlui. Kahre in care cerea cum sa evalueze monedele de aur si de argint eliberate incepind cu 1985".
"Nu sintem aici sa stabilim cui apartin banii" -a declarat Kennedy pentru clientul sau, Lori Kahre care a avut incredere in teoria fratelui sau. O greseala in impozite este diferita de o infractiune in impozitare asa ca IRS poate folosi metode administrative pentru a forta acuzatii sa-si plateasca taxele."
"O greseala sincera in intelegerea procesului de impozitare este diferita de un sistem de evitare a impozitelor" -a recunoscut Ezra miercuri in timpul procesului.
Cohan a numit sistemul de plata al lui Kahre ca un "boicot al FED" iar cind avocatul a incercat sa explice cum in viziunea lui Kahre, natiunea a devalorizat banii de hirtie renuntind la standardul aurului, judecatorul Ezra l-a oprit:" Nu sintem aici sa convingem juriul ca sistemul monetar (US) apartine unei cabale internationale.

n.t.: in imagini: moneda folosita in plati si cctv acuzatului in momentul arestarii!

Un comentariu:

Terra Mater spunea...

Articolul acesta, semnalat de un prieten, mi s-a parut interesant si pertinent, fapt pentru care am cerut consensul autorului de a-l posta pe blogul acesta, in ideea de a-l face cunoscut cat mai multor oameni. Intentionez sa fac in curand si traducerea lui in italiana si sa il postez alaturi de varianta originala, ca in acest fel, sa ofer posibilitatea cetatenilor altor natiuni de a-si forma o imagine reala asupra perceptiei situatiei mondiale actuale, de catre romani, asupra pozitiei lor fata de America si si cei care trag sforile mai mult sau mai putin din umbra.