ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

miercuri, 23 aprilie 2008

Bush a folosit analisti militari pentru propaganda

globalresearch.ca -21aprilie2008

Administratia presedintelui Bush a manipulat analistii militari angajati ai companiilor majore de televiziune pentru a genera un curent de opinie favorabil si in transmisiunile referitoare razboiului din Iraq. -conform paginii web a ziarului New York Times, editia de Duminica
In atingerea scopurilor lor, administratia a exploatat nu doar afinitatile ideologice sau militare dar si o foarte puternica dinamica financiara, referitor la legaturile acestor analisti cu contractorii militari, mascindu-le sub diferitele decizii referitoare la razboi pe care le dezbateau la televiziune- mai afirma ziarul online.
Analistii militari care apar la televiziune pentru a comenta diferite aspecte ale razboiului din Iraq si Afganistan, sint de obicei ofiteri superiori in retragere.
Dar ce nu este niciodata dezvaluit telespectatorilor, -continua ziarul-, este ca acesti "comentatori" reprezinta interesele a mai mult de 150 companii contractoare, fie ca propagandisti, membri ai comitetului director, consultanti sau chiar au functii de conducere. Fie ca sint "greii" apararii sau companii mai mici, toti tintesc spre sutele de miliarde din afacerile militare, generate de Razboiul Contra Terorii al administratiei.
Este o competitie acerba, in care informatiile din interior si accesul la inaltii functionari ai administratiei sint foarte pretuite. -accentueaza Times
Conform articolului, administratia Bush a folosit aceste conditii pentru a transforma analistii intr-un mijloc de raspindire in emisiunile tv si radio a informatiilor privind terorismul. Analistii au fost invitati la sute de intilniri cu oficialii militari , incluzind si pe cei cu o putere decisiva asupra contractelor si bugetului. Au fost plimbati prin Iraq, au avut acces la documente secrete si au avut parte de informari din partea Casei Albe, Departamentului de Stat si al Ministerului Justitiei.-conform NY Times
In schimb, acestia au sustinut punctele de vedere ale administratiei, chiar daca au suspectat citeodata ca informatiile ar fi false sau exagerate. Times a concluzionat acestea dupa ce a examinat peste 8000 pagini transcrise ale e-mail-urilor si inregistrarilor pe parcursul a ani de intilniri restrinse, investigatii in Iraq si Guantanamo Bay , ca rezultat al unei actiuni juridice cistigate impotriva Pentagonului de catre NY Times. Ziarul afirma ca aceste inregistrari dezvaluie relatia simbiotica care a facut sa dispara linia demarcatoare intre guvern si jurnalism.
Documentele interne ale Pentagonului revendicate de Times se refera in repetate rinduri la acesti analisti ca fiind "forta multiplicatoare a mesajelor" sau ca "inlocuitori", pe care se poate conta pentru a raspindi mesajele sau tematicile guvernului spre milioanele de americani, drept opinia lor proprie. Ziarul mai afirma ca acestia primesc intre 500-1000 usd pentru fiecare aparitie la tv., iar in intilnirile cu Pentagonul se comporta de parca ar transmite din spatele liniilor. Citiva dintre ei au oferit trucuri cum sa evite retelele de televiziune si au avertizat despre serialele planificate de televiziuni.

Un comentariu:

Porecla spunea...

Imediat dupa tragedia din 11 septembrie 2001, se auzeau din ce in ce mai multe voci care intrebau DE CE televiziunile au re-angajat operativi psihologici militari (acesti analisti?) inainte de acele evenimente cu pina la un an. Influenta lor in transmisiile "live" ale evenimentelor din septembrie 2001 a fost coplesitoare si usor de remarcat citeodata in nesiguranta reporterilor.