ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

duminică, 13 aprilie 2008

Controverse: Tot mai multe sectii de politie antrenate de mercenari




Source: Canada Free Press - Jim Kouri via blacklistednews.com

Sint multe sectiile de politie ingrijorate de numarul in crestere al mercenarilor care colaboreaza si antreneaza ofiterii locali de politie, dar multi cred ca este o necesitate creeata de evenimentele din 11 sept 2001.
Spre exemplu Departamentul de Politie Lexington din Kentucky a contactat Blackwater Security International pt a asigura ceea ce se numeste Antrenamentul in Securitatea Nationala ! In timp ce primarul Jim Newberry si seful politiei Anthony Beatty refuza antrenamentul oferit gratuit de Biroul de Emigrari si Programul de Inbunatatire a Vamilor pt a pregati ofiterii de politie in asigurarea securitatii granitelor si a imigratiei ca parte a indatoririlor lor!
Lexington este pe lista a asa numitelor Orase Sanctuare in care ofiterilor de politie le este interzis a lucra impreuna cu ICE (?) sau cu Patrulele de Granita. Criticii sint foarte suparati pt folosirea banilor publici la angajarea personalului Blackwater.
Dar Lexington nu este singurul oras care angajeaza mercenari: in New Orleans agenti ai firmei private Blackwater, recunoscuti pt infama lor slujba din Iraq, inarmati "pina in dinti" patruleaza strazile orasului in ruina!
Citiva dintre mercenari au fost in repetate rinduri semnalati ca "oficializati" de Guvernatorul Louisianei, eliberindu-se insignele aurite ale fortelor de ordine pt a fi purtate "la vedere" pe piept, si legitimatiile de serviciu cu fotografie pe brat!
Pt actiunile din Louisiana, oficialii Blackwater declara ca lucreaza in solda Departamentului Securitatii Nationale si ca au permisiunea sa foloseasca "forta letala" in cazurile necesare! Unii dintre agentii care patruleaza pe strazile New Orleansului, abia s-au intors din Iraq unde au asigurat paza personala a fostului sef al ocupatiei americane L. Paul Bremer si a ambasadorului american in Iraq John Negroponte.
Blackwater cu sediul in North Carolina, este unul din liderii firmelor in securitatea privata care asigura securitatea personalului in Iraq si Afganistan . Impreuna cu Wackenhut Security Inc. a avut multe contracte din partea guvernului, executind misiuni de paza si asigurind garda de corp pt diplomatii S.U., demnitari straini si corporatii.
Compania a fost expusa international cind ofiterii sai de securitate au fost rapiti, torurati si ucisi in Fallujah, doua dintre cadavrelele lor fiid agatate de un pod in martie 2004!
Desi multi oficiali afirma ca Blackater nu executa misiuni specifice politiei, lasind totusi sa se inteleaga ca ar fi posibil sa indeplineasca orice dorinta federala, statala sau locala. "Catastrofele naturale sau provocate de om necesita un raspuns ferm imediat. Bazele internationale de antrenament ale Blackwater si personalul format din fosti profesionisti militari si ai fortelor de ordine pot asigura antrenamentul necesar echipelor pt a sustine efectiv unitatile statale si federale!": dintr-o declaratie a Blackwater
" Ma deranjeaza folosirea personalului militar, fie ca sint militari in exercitiu sau mercenari (=soldati angajati privat) in executarea misiunilor specifice politiei. Degeaba sint ei experti in razboi daca nu sint sub incidenta Constitutiei in practicarea misiunilor politienesti!":- Sidney Francis, fost detectiv de politie si actualmente proprietarul a FLT Security Services. "Soldatii sint soldati iar politistii sint politisti! Ce urmeaza, sa folosim bombe pt a anihila neintelegire provocate de droguri?!!": a mai intrebat el.
Deja de la inceputul sau, Departamentul Securitatii Nationale a avut numeroase dificultati privind recrutarea si detinerea fortei sale de munca formata din 170 000 angajati.
Recent, Congresul a cerut conturile financiare ale DSN privind cheltuielile pt recrutarea si angajarea personalului civil precum ofiterii firmelor private de securitate, si in concordanta cu Legea Reformei Somajului!
In acest timp, rata de angajare a personalului permanent din Departamentul Securitatii Nationale (in afara posturilor de conducere) a coborit de la 8.4% in 2005 la 7.1% in 2006. Aceste procente care oricum sint peste rata medie a Departamentului, rezulta din rata mare de angajare de 14-17% a ofiterilor insarcinati cu securitatea transporturilor din Departamentul Securitatii Nationale. Fara acesti ofiteri, rata medie de angajare a Departamentului Securitatii Nationale ar fi fost de doar 3.3%!
DSN a introdus articole in baza Legii Personalului Interguvernamental care permite peronalului non-guvernamental sa fie folositi temporar de agentiile federale in scopul indeplinirii misiunilor lor.

04 aprilie 2008

P.S. Porecla- toate 3 fotografiile reprezinta Blackwater in actiune in New Orleans.

Niciun comentariu: