ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

miercuri, 16 aprilie 2008

Proiectul pentru un nou secol american


Proiectul imperiului mondial al Statelor Unite dezvaluit intr-un document secret


USA: intr-un document- proiectul

pentru supunerea umanitatii


Cu un astfel de titlu se risca sa se faca figura celui care striga “lupul!”. In schimb, cum veti vedea, nu este vorba de o exagerare. Ceea ce redam este de fapt un text teribil prin claritatea lui, care explica exact ceea ce este “Razboiul Binelui impotriva Raului”.


Saptamanalul scotian, “Sunday Herald”, a publicat in 15 septembrie trecut, continutul unui document redactat acum doi ani, pe seama unora dintre principalii exponenti ai actualului guvern american, care descrie detaliat un proiect pentru supunerea militara a planetei imperiului Statelor Unite. Un proiect care-intre multe alte lucruri- descrie intr-un mod aparent favorabil, posibilitatea de a crea arme biologice capabile sa extermine “genotipuri specifice”.

Documentul intitulat Rebuilding America's Defences: Strategies Forces and Resources for a New Century, a fost scris in septembrie 2000- cand Bush nu era inca presedinte- de Project for the New American Century (PNAC), unul dintre numerosii think-tank ai neo-conservatorilor USA. Textul a fost redactat pentru un grup anume de persoane, care astazi acopera posturi nu indiferente: Rumsfeld, actualul secretar al apararii ; Jeb Bush, fratele presedintelui; si Lewis Libby, seful echipei lui Cheney.


In continuare veti gasi traducerea integrala a articolului din Sunday Herald. Raportandu-l la actualitate, jurnalistul scotian a insistat asupra unui detaliu: proiectul pentru rasturnarea guvernului irakian . Dar documentul trebuie vazut intr-un context mult mai amplu.


Deja la sfarsitul anilor cincizeci, un conservator cu vechime, presedintele Eisenhower, punea in garda impotriva structurii monstruoase care incepea sa domine tara sa: o coalitie tot mai stransa intre imense intreprinderi, legate de ordinele de achizitie militare, un stat care avea ca functiune principala conducerea razboiului si un interminabil lant de laboratoare unde oameni de stiinta, sociologi, tehnicieni de orice tip lucrau an dupa an pentru perfectionarea instrumentelor imperiului, fara nici macar a tine seama de agerimea societatii civile a tarii. Textul pe care il veti citi este un exemplu, nici macar prea inedit, despre ceea ce se produce in aceste laboratoare.


Aceasta simbioza, in numele “razboiului continuu”, intre unele gigantice corporatii, Statul si cercetarea pare o reeditare a unui aspect fundamental al national-socialismului epocii lui Krupp si a lui Peenemünde. Comparatia este bine-nteles tehnica si nu discreditanta: este inutila enumerarea profundelor diferente intre sistemul american si cel al Germaniei anilor treizeci. Dar e inevitabil ca o structura de acest tip sa duca nu numai la o stare de Enduring War, dar si - cum s-a intamplat cu Patriot Act – la abolirea unor elemente fundamentale de democratie.


Sediul “proiectului pentru un nou secol american” (un nume, un program) este unul si acelasi cu al unui ziar, aflat in proprietatea miliardarului mass-mediei, Rupert Murdoch, lucru care poate induce la utile reflectii asupra libertatii presei. Directorul PNAC, William Kristol, este fiul lui Irving Kristol, principalul ideolog al noii drepte americane, care a reusit sa ia in mana fraiele unor bogate fundatii americane, printre care se remarca Olin Foundation, creata de principala intreprindere de arme de foc a Statelor Unite.


Aceste fundatii au varsat milioane de dolari pentru a transforma pana si fabricarea ideilor intr-o anexa a industriei de razboi.


Multumita lui Irving Kristol, de exemplu, Samuel Huntington a putut sa incaseze pana acum cinci milioane de dolari de la diverse fundatii, drept premiu pentru ca a dat nastere faimoasei notiuni de “ ciocnire de civilizatii”. Care chiar inainte de a fi o carte, este deja un slogan, cunoscut pana si celor mai putin culti.



Miguel Martinez

_________________________________________________________________




Nota: Vazand ca unii au avut dubii (ceea ce este lesne de inteles) in ceea ce priveste existenta acestui document, trebuie precizat ca acelasi PNAC a decis sa-l puna pe site-ul propriu ca urmare a scandalului suscitat de articolul lui MacKay.


In fine, proiectul pentru supunerea umanitatii exista, si inca cum!



Neil Mackay:


“Bush planificase schimbul de regim in Irak chiar inainte de a deveni presedinte”



Sunday Herald- Scotia-15 septembrie 2002


Articol in engleza




Un proiect secret pentru imperiul global al Satelor Unite dezvaluie ca Presedintele Bush si guvernul planificasera un atac premeditat impotriva Irak-ului pentru a impune un “schimb de regim” de-a dreptul inainte de accesul lui la presedentie in ianuarie 2001.


Proiectul-descoperit de Sunday Herald- pentru crearea unei “Pax Americana Globale” a fost redactat pentru Dick Cheney ( actualul vicepresedinte), Donald Rumsfeld (secretar al apararii), Paul Wolfowitz ( vicele lui Rumsfeeld), fratele mai mic al lui George W Bush, Jeb si pentru Lewis Libby (seful echipei lui Cheney). Documentul cu titlul “Rebuilding America's Defences: Strategies, Forces And Resources For A New Century” ( reconstruirea apararii Americii: strategii, forte si resurse pentru un nou secol”), a fost redactat in septembrie 2000 de Think-tank-ul de dreapta (neo-conservator), Project for the New American Century (PNAC) <<”proiectul pentru un nou secol american”>>.


Documentul PNAC prezinta un proiect pentru conservarea intaietatii globale a Statelor Unite; impiedicand nasterea oricarei alte mari puteri rivale, si modeland ordinul sigurantei internationale in mod de a-l alinia intereselor americane.


Aceasta “mare strategie americana” trebuie sa fie orientata cat mai departe posibil in viitor, zice raportul. Si invita apoi Statele Unite sa combata si sa invinga in maniera decisiva in teatre de razboi multiple si contemporane, ca o “misiune cruciala” (core mission).


Raportul descrie fortele armate americane in strainatate precum “ cavalerie de-a lungul noii frontiere americane”. Proiectul PNAC declara propria-i sustinere la un document scris in precedenta de Wolfowitz si Libby, in care se afirma ca Statele Unite ar trebui sa descurajeze prin consiliere natiunile avansate industrial de a sfida “hegemonia lor”(leadership) sau de a aspira la un rol regional sau global major.


Raportul PNAC in plus:


*descrie aliatii cheie, intre care Marea Britanie, ca mijlocul cel mai eficient pentru exercitarea unei hegemonii globale americane;

*afirma ca misiunile militare pentru garantarea pacii necesita o hegemonie politica americana si nu aceea a Statelor Unite;


*dezvaluie existenta de preocupari in administratia americana cu privire la posibilitatea ca Europa poate sa devina o rivala pentru USA;


*Zice ca si daca Saddam ar trebui sa iasa din scena, bazele in Arabia Saudita si in Kuwait trebuie sa ramana in maniera permanenta- in pofida opozitiei locale printre regimele tarilor din Golf la prezenta soldatilor americani-pentru ca si Iran-ul s-ar putea demonstra o amenintare similara Irak-ului fata de interesele americane.


    *pune China sub reflectoare pentru un “schimb de regim” zicand ca a sosit momentul de a spori prezenta fortelor armate americane in Asia sud-orientala. Ceea ce ar putea duce la o situatie in care fortele americane si aliate sa furnizeze stimulul ( branciul) la procesul de democratizare in China;

*invita la crearea “US Space Forces” (“Forte Spatiale Americane”) pentru dominarea spatiului, si la a asuma controlul total al spatiului cibernetic in mod de a nu permite ca dusmanii sa foloseasca internetul contra Statelor Unite;


*chiar daca Statele Unite ameninta cu razboiul impotriva Irak-ului pentru ca ar detine arme de distrugere in masa, USA ar putea lua in considerare, in urmatoarele decenii, dezvoltarea armelor biologice- care de fapt au fost interzise. Textul zice: noi metode de atac- electronice, “ne-letale”, biologice- vor deveni tot mai posibile... Lupta se va desfasura in noi dimensiuni, in spatiu, in ciberspatiu, poate in lumea microbilor...forme avansate de razboi biologic in masura sa ia in obiectiv genotipi specifici putand sa transforme razboiul biologic al lumii terorismului intr-o arma utila din punct de vedere politic;


*textul ia in obiectiv Coreea de Nord, Libia, Siria si Iran-ul ca posibile regime periculoase si sustine ca existenta lor justifica, crearea unui sistem mondial de comanda si control.



Tam Dallyel, deputat laburist (in parlamentul Londrei) si una dintre principalele voci rebele impotriva razboiului in Irak, a declarat: “este vorba de gunoiul provenient de la Think Tank de dreapta plini de soimi-iepure - lume care nu a vazut niciodata orori ale razboiului, dar e indragostita de ideea razboiului. Lume ca Cheney, care a reusit sa se sustraga serviciului militar in timpul razboiului in Vietnam.


Este vorba de un proiect pentru imperiul mondial american-un nou ordin mondial creat de ei. Acestea sunt procesele mentale ale americanilor fantezisti, care doresc sa controleze lumea. Sunt deranjat de faptul ca un prim ministru laburist englez merge in pat cu o banda de oameni de o asemenea josnicie morala”

Pentru o ulterioara documentare asupra PNAC, se recomanda
vizitarea site-ului PNACWatch.




Articolele aparute initial pe acest site pot fi reproduse
in mod liber, fie in format electronic cat si pe hartie, cu
conditia ca sa nu se schimbe nimic, se se specifice sursa
-site-ul web Kelebek http://www.kelebekler.com-si sa
se publice si aceasta precizare.
Pentru articolele preluate de la alte surse, sa se consulte
si respectivele site-uri sau autori.

Legenda:think-thank=grupuri sau organizatii de experti dedicati solutionarii problemelor si cercetarii mai ales in sectoare ca: tehnologia, socialul sau strategia politica si militara.



Niciun comentariu: