ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

luni, 14 aprilie 2008

Bush: OK livrarilor de armament catre Kosovo



globalresearch.ca: 20martie2008

Washington AFP: Presedintele Bush a autorizat ieri livrarea de arme catre Kosovo confirmind astfel stabilirea relatiilor inter-guvernamentale, dupa recunoasterea independentei sale.-Conform Casei Albe
Intr-o comunicat catre Departamentul de Stat facut public de catre Casa Alba, Bush a declarat: "Eu personal, gasesc ca livrarea de material destinat apararii va intari siguranta Statelor Unite si va promova pacea mondiala."
Un oficial de rang inalt a declarat ca autorizarea a urmat recunoasterii independentei Kosovo si este urmarea unui proces normal de stabilire a relatiilor cu noul guvern."
Intr-un comentariu destinat initial pt a indeparta ingrijorarile Serbiei si a aliatului sau Rusia, oficialul a re-confirmat restrictiile impuse Republicii Kosovo in acord cu planul emisarului special O.N.U. pt Kosovo , Martti Ahtisaari.
Conform Planului Ahtisaari care este de fapt baza recunoasterii independentei supravegheate , Republicii Kosovo ii este permis sa inarmeze usor 2500 oameni sub supravegherea si antrenamentul N.A.T.O.
Kosovo, provincie sirba predominant albaneza sub administratie O.N.U. din 1999, si-a declarat unilateral independenta in 17 februarie. S.U.A. i-a recunoscut independenta in 18 martie in pofida opunerii ferme a Serbiei si Rusiei.
Oficialul de rang inalt, care a preferat sa ramina anonim, a mai spus ca livrarile de armament pregatesc viitorul, adaugind ca Statele Unite mai au actiuni similare cu alte tari din regiune.
Aprovizionarea cu servicii si materiale destinate apararii in viitor vor fi analizate in functie de situatie. Livrarea de echipament militar catre Kosovo va permite imbunatatirea relatiilor de securitate si angajament cu Kosovo, va imbunatati siguranta si stabilitatea in Balcani, va imbunatati capacitatea Kosovo de a participa in actiuni de mentinere a pacii, in a preveni si a anihila actiunile teroriste si de a reactiona la urgente umanitare - a mai afirmat oficialul.

Niciun comentariu: