ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

luni, 14 aprilie 2008

Natiunile Unite au contribuit la creearea unui stat mafiot In Kosovo

globalresearch.ca Michel Chossudovsky 01martie2008
Tribunalul International al USA/NATO pt crimele de razboi din Yugoslavia 10iunie2000
EU, NATO, USA si Misiunea NATO in Kosovo isi impart responsabilitatea criminalizarii institutiilor statale din Kosovo
Urmatorul articol scris in martie 2000 se concentreaza pe formarea Statului Mafiot Kosovo, compus din fosti membri KLA.
Prin declaratia de independenta din februarie 2008, acest proces a fost completat. Kosovo nu este un stat mafiot de sine statator, ci sub protectorat EU/ONU si sub regulamentele militare NATO. Guvernul Kosovo care are intense legaturi strinse cu crima organizata serveste intereselor ocupatiei USA/NATO.
Michel Chossudovsky 01martie2008
...........................................................................................

Natiunile Unite nominalizeza in Kosovo un criminal de razboi recunoscut
de Michel Chossudovsky-profesor
Profesor M.Chossudovky (Canada) expert in istorie si economie, a participat la numeroase forumuri internationale asupra Balcanilor a expus rolul criminal al asa-numitei Armata Liberatoare Kosovara si legaturile sale cu serviciile secrete din Germania si USA, legaturile cu NATO si cu Bernard Kouchner de la Natiunile Unite. Michel Chossudovsky-profesor de economie la Universitatea din Otawa, autorul cartii Razboi, Globalizare si Noua Ordine Mondiala

Intr-un raport recent (2000)inaintat Secretarului General ONU- Kofi Annan, se recunoaste ca Fortele de Protectie Kosovo-KPC (inaugurate sub auspiciile ONU in sept1999) au fost implicate in activitati criminale-crime, tratamente necorespunzatoare-torturi, politie ilegala, abuz al autoritatii, intimidari, incalcari ale neutralitatii si discursuri instigatoare. Printr-o ironie cruda, ONU plateste salariile celor mai multi dintre gangsteri. Armata Liberatoare Kosovara (KLA) recunoscuta pentru crima organizata si traficul de droguri din Balcani a fost oficial desfiintata si convertita in Serviciul de Protectie Kosovo (KPC), dupa modelul Garzii Nationale a USA. Cu fonduri ale Armatei SUA, KPC este antrenata de Military Professional Resources Inc-MPRI, o organizatie mercenara cu sediul in Alexandria-Virginia.
KPC a fost destinata de catre ONU sa devina, in cuvintele reprezentantului special UNMIK-Bernard Kouchner (actualmente ministru de externe al Frantei) :"...raspunsul civilizat, disciplinat, in uniforma si multi-etnic in cazuri de urgenta....... cu misiunea de a acorda misiuni umanitare si de a reconstrui infrastructura si comunitatile....".
Militarizarea:Comandantul KLA, Agim Ceku a fost nominalizat Sef de Stat Major al noilor Forte Armate. Din cuvintarea lui Bernard Kouchner de la ceremonia de inaugurare:" Ma astept ca el (Agim Ceku) sa conduca noii membri ai Armatei in spiritul lui Cincinnatus, soldatul-model al Romei Antice care a renuntat la tot pt a raspunde chemarii la arme iar la incetarea razboiului a refuzat toate onorurile militare pt a se intoarce la datoriile sale civice."
Doar citeva saptamini mai tirziu, Tribunalul International pt crime de razboi din Yugoslavia a anuntat ca"ancheteaza pe Ceku pt presupuse crime de razboi comise impotriva etnicilor sirbi in Croatia intre 1993-1995." Informatia, care era cunoscuta analistilor militari si ai serviciilor secrete cu mult inainte de numirea lui Ceku, a fost ascunsa publicului de catre Tribunalui International sub conducerea Procurorului sef Louise Arbour. Saptaminalul Apararii (10mai1999) a confirmat ca Ceku a organizat ofensiva croata de la Medak din 1993, iar in 1995 a fost unul dintre organizatorii importanti ai foartei reusite Operatiunea Storm. Reprezentantul Special al ONU Dr Bernard Kouchner care de asemenea este laureatul Nobel pt pace din 1999 fiind co-fondator al Doctorilor Fara Frontiere, trebuie sa fi stiut.
NU si NATO au acces la dosarele Tribunalului International. Procurorul Sef al Tribunalului International stia si avea obligatia legala sa raporteze Secretarului General al Natiunilor Unite. Ironic, Natiunile Unite au continuat cu numirea unui personaj care, conform dosarelor unei sectii a NU (respectiv TI) era recunoscut drept criminal de razboi. Bineinteles ca intrebarile au lipsit.
Ulterior numirii lui Ceku la doar citeva saptamini, cind informatiile au fost publicate, un apropiat al lui Bernard Kouchner a declarat: "ar fi o catastrofa daca l-am pierde pe Ceku..... daca urci spre nivelele superioare ale armatei Kosovo, intri adinc intre banditi locali....diplomatii americani au sugerat ca orice implicare a lui Ceku sa fie cel putin musamalizate si tinute departe de public.... Fortele NATO aducatoare de pace nu-si pot permite un dezastru in relatiile publice cu albanezii prin arestarea lui Ceku..". Conform Sunday Times (Londra) :" posibilitatea ca o figura marcanta cum e Ceku sa fie acuzata de crime de razboi a transmis fiori comunitatii internationale..."
Intre timp, opinia publica era re-asigurata de Tribunalul International ca "anchetele Tribunalului privind atrocitatile din Kraijna din 1993-1995..... dosarele privind pe Ceku nu sint subiectul unei anchete....desi Biroul noului Procuror Sef Carla del Ponte nu exclude posibilitatea unei noi investigatii..".
Criminalii de razboi decid.

Era evidenta necesitatea NATO deja de la inceputul bombardamentelor a suportului criminalilor de razboi in mentinerea pacii. Personalul militar si birocratii Natiunilor Unite stationati anterior in Croatia au fost numiti in repetate rinduri in Kosovo. Lt.Generalul Mike Jackson a fost numit comandantul KFOR in Kosovo, ulterior numirilor sale din Bosnia si Hertegovina si Croatia. In ajunul masacrelor etnice din 1995 (pt care Ceku este in investigatia T.I.) din Kraijna, gen. Michael Jackson a numit comandant IFOR, organizeaza retragerea sirbilor spre zonele ocupate de croati in ofensiva din Kraijna din 1995. Gen Jackson accentueaza ca "retragerea sirbilor in Kraijna nu trebuie grabita pt a evita tensiunile (cu croatii), avertizind totodata sirbi de extinderea cimpurilor minate...". La foarte putine familii sirbe din Kraijna le-a fost permisa intoarcerea sub protectorat ONU la inceputul lui 1996. Conform Veritas (organizatie din Belgrad a refugiatilor sirbi din Croatia), aproximativ a 10-15 000 sirbi le-a fost permis sa se intoarca in Croatia. Oricum, experienta lui Jackson in disensiuni etnice, provine din Balcani. Cu gradul de capitan, Jackson a fost al doilea la comanda in timpul masacrului civililor din Derry-Irlanda de Nord din 1972, cunoscut ca Bloody Sunday. Sub comanda lt.col. Derek Wilford, Jackson si alti 13 parasutisti au deschis focul asupra "mitingului pasnic a unei asociatii a drepturilor civile din Irlanda de Nord impotriva discriminarii catolice". In 30min., 13 au fost impuscati mortal iar alti 13 raniti. Moartea le-a fost provocata printr-un singur foc de arma in cap sau in corp, insemnind ca au fost ochiti in mod special. Asupra lor nu au fost gasite arme. Cariera lui Jackson nu a fost impiedicata de evenimentele Bloody Sunday. 13 dintre camarazii sai au fost relocati sub auspiciile ONU in teatrul conflictelor etnice intii in Bosnia si Croatia, apoi in Kosovo.
In Kosovo, conduita ofiterilor de rang inalt se incadreaza in tiparele croate si bosniace, aceeasi oameni cheie au fost renominati in posturi pt asigurarea pacii. In timp ce gen.Jackson afisa eforturi miscatoare in a proteja civilii sirbi, cei care parasisera Kosovo nu au fost incurajati sa se intoarca sub protectia ONU. In perioada post-belica Kosovo, masacrarea civililor a fost indeplinita de KLA , ulterior de renominata KPC, sub auspiciile ONU si ale NATO. A fost acceptat de comunitatea internationala drept : "fait accompli"!
Instaurarea Statului Mafiot
In timpul declaratiilor de instaurare a democratiei bazate pe "transparenta" si "o guvernare corecta", SUA si aliatii sai au instaurat in Kosovo un guvern paramilitar auto-declarat, cu legaturi in crima organizata. Rezultatul este criminalizarea institutiilor statului si stabilirea a celui ce poate fi numit un Stat Mafiot. Complicitatea NATO si a guvernelor Aliantei (in specie suportul fara limite a guvernului KLA) puncteaza catre criminalizarea de facto a KFOR si a organismelor de pastrare a pacii ONU in Kosovo.
ONU si guvernele vestice, ca agentii donatoare in sustinerea financiara a KPC sint de asemenea accesorii in aceasta criminalizare a institutiilor statului. Prin intermediul unei grupari paramilitare (creeata si sustinuta de Washington si Bonn) NATO si ONU au indrumat ingroparea responsabilitatilor pt masacrele civililor si sustinut formarea unui stat al terorii in Kosovo.


P.S. va urma un alt articol despre un alt membru al gruparii KL la fel de "criminal", Hashim Tachi care, a devenit prim ministru al Kosovo dupa Ceku. Cind l-am intrebat pe un kosovar de Tachi a suris cu sub-inteles.....

Niciun comentariu: