ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

miercuri, 23 aprilie 2008

Comercializanti britanici de armament aprovizioneaza Iranul

Probe ale Vamii demonstreaza incalcari ale embargoului prin vinzarea de arme, componente nucleare si tehnologie pt. rachete.


Peter Townsend-The Observer via globalresearch.ca -21aprilie2008


Investigatorii au identificat comercializanti britanici de armament in tratative cu Iranul, declasind alarma in rindul guvernantilor carora le era teama ca Programul Nuclear Iranian ar putea primi ajutor important din partea surselor britanice. Probele ofiterilor Vamii indica un numar de sapte traficanti britanici care incalca embargoul aprovizionind Fortele Aeriene Iraniene incluzind elita formata din Corpul Revolutionar de Garda si chiar controversatele ambitii nucleare al Iranului.
Oficialii declara ca sint deranjati de numarul traficantilor de arme care negociaza cu Iranul in ciuda celei de-a treia runde de interdictii privind exportul de armament si componente militare catre Iran de impuse de curind de Natiunile Unite. Investigatorii mai afirma ca traficantii sint sedusi nu de schimbul de tehnologie oferit de Iran, ci de "bogatiile" puse pe masa de acesta. Printre dovezile aduse, este exemplificat un om de afaceri britanic surprins in flagrant la livrarea catre o firma fantoma care s-a dovedit a fi Ministerul Apararii Iranian,de componente folosite in capetele de rachete teleghidate. Intr-un alt caz, un grup incluzind diversi britanici incercau sa livreze componente pentru imbunatatirea performantelor avioanelor. Intr-un alt caz, un traficant milionar de armament surprins in timp ce livra unui contractor iranian pistoale mitraliera folosite de SAS (omologul britanic al SWAT-operatiuni speciale) capabile de 800 focuri/minut.
Vamile mai au in desfasurare "investigatii active" asupra mai multor britanici, referitoare la incalcarea sanctiunilor, referitoare la imbunatatirea puterii militare a Iranului.
Cel putin inca doi britanici sint sub investigatie, fiind suspectati de a lucra sau au lucrat impreuna cu Iran la importul de componente destinate Programului Nuclear. Acesti britanici sint recunoscuti a fi avut legaturi indelungate cu omul de stiinta pakistanez Abdul Qadeer Khan-"Parintele bombei nucleare pakistaneze" care, a recunoscut a fi ajutat Coreea de Nord, Iran si Libia in realizarea bombelor nucleare.
O sursa din interiorul Serviciilor de Spionaj afirma ca tentativele Iranului de a contacta firmele britanice prin intermediul "usilor din dos" incercind sa evite sanctiunile sint ingrijoratoare. "Nu trebuie sa fm naivi crezind ca Iranul va renunta a capata aceste obiecte"-a mai adaugat.
Printre cei identificati se numara omul de afaceri londonez Merdad Salashoor surprins in timp ce livra Iranului tehnologie inalta pentru navigatie adaptabila sistemelor de ghidare a rachetelor
. La cererea licentei de a livra catre Azerdbaidjan 11"girocompase" in valoare de 650 000
BP, a fost informat de catre autoritatile britanice ca este nevoie e o licenta de export speciala.El a expediat marfa camuflata catre Malta, cu instructiunile de a fi re-expediata catre o firma iraniana, dezvaluita ulterior a fi Ministrul Iranian al Apararii. Au mai fost descoperite documente din care rezulta comenzi de armament de la aviatia si marina militara iraniana catre Salashoor. Operatiunile au fost desfasurate sub incidenta legilor de control al tehnologiei rachetelor, o intelegere intre 34 natiuni, tintind asupra tehologiilor de distrugere in masa. Salashoor a fost inchis pt 18 luni si i-au fost confiscate proprietati in valoare de 430 000 BP. Se instaureaza si mai mult teama in urma aparitiei in fotografiile luate din satelit a unei facilitati pentru rachetele cu raza lunga de actiune pina acum necunoscute.
Un alt britanic, John Knight, unul dintre traficantii britanici experimentati de armament, a mai fost inchis pentru 4 ani dupa ce a incercat sa vinda 130 pistoale mitraliera intr-o afacere cu Iranul.

Un comentariu:

Porecla spunea...

Let´s nuke ´em!!!
Pentru mine personal, un exemplu clar de dezinformare tipica: prea sint "dezarmant" de evidente probele! Numele unui musulman, un John Knight (Doe?), si foarte des Iranul!!! Dar ce ma deranjeaza cel mai mult este :"foarte cunoscut traficant de armament"!!! Unde naiba ati intilnit stiri despre afacerile traficantilor de armament?!!! Ii vedem cumva in fiecare seara la jurnalul de stiri? Nu ne mai ramine decit sa strigam cu totii "in turma": "Sho pe ei!".