ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

miercuri, 16 aprilie 2008

Viitorul ne este scris in ADN

16aprilie2008-Porecla
Tot mai des se vorbeste de ADN ca "arma" in prevenirea bolilor! O stire de ceva timp anunta ca de aproape 10 ani in SUA se depoziteaza ADN-ul la toti noii nascuti in speranta (?!) ca se vor descoperi viitoarele boli si vor fi combatute din "fasa". O stire mai veche anunta ca societatile de asigurari medicale din SUA incepeau sa includa in dosarele asiguratilor codul genetic rezervindu-si totodata dreptul de a-ti refuza asigurarea asupra unei boli anume. Care o fi oare?- cred ca devine o intrebare inutila! Astazi la jurnalul de stiri de la ora 20.00 (nu rideti) la televiziunea germana se anunta aceeasi intentie de a acumula cit mai multe date despre "asigurati" prin includerea secventei ADN in dosarul acestuia.
Pare o certitudine ca este gindit ca o arma. Ramine de vazut cui ii va folosi aceasta arma!
Daca ati ajuns la vreo concluzie, sau ati gasit posibile raspunsuri de-a lungul si de-a latul internetului, astept sa le discutam impreuna!

2 comentarii:

Terra Mater spunea...

Stirea aceasta ma duce cu gandul la romanul SF al lui Aldous Huxley :"Brave new world", care tradus ar insemna "l Noua lume de excelenta". Cititi romanul si veti ramane uimiti constatand cate dintre fanteziile sale din 1932 au devenit realitate sau chiar au fost depasite in vremurile de inceput al acestui al treilea mileniu.
Descrie o societate caracterizata de motto-ul "Comunitate, Identitate, Stabilitate"-si actiunea este plasata in anul lui Ford (!?) 632. Vorbeste despre un razboi devastant de 9 ani (care incepe in anii 40); despre intreaga planeta care se reuneste intr-un singur stat, condus de zece "coordonatori mondiali". Istoria este pusa sub interdictie si doar coordonatorii stiu cum s-a nascut societatea prezenta si cum a fost ea inainte.
Vorbeste despre o societate in care vine aplicata productia in serie pana si in reproducerea umana, care intre timp a devenit complet extra-uterina. Despre embrionii umani care se produc si dezvolta in fabrici speciale, dupa cote prestabilite si controlate de cei zece coordonatori mondiali.
Prezinta o lume in care nu mai exista conceptul de apartenenta la o familie, la un stat, ci unde "fiecare apartine tuturor"
Se vorbeste despre clonari, despre impartirea societatii in caste,(alfa constituita din indivizi destinati sa comande, beta: a celor cu sarcini administrative care nu au raspunderi de comanda, alte trei caste caste inferioare fiind gamma, delta si epsilon, in grad descrescator de inteligenta; _cei din epsilon sunt descrisi ca "semi-deficienti"- si au fost creatti si conditionati sa se ocupe de muncile cele mai umilitoare, fara a se lamenta de aceasta. Si fiecarei caste i se atribuie o uniforma si o culoare distincta a uniformei.) Insa nu aminteste nimic despre ingineria genetica. Pentru ca, abia dupa ce a fost scris acest roman, James Watson si Francis Crick au descoperit ADN-ul. Este ciudat de interesant si de preocupant sa constati cum lucruri descrise cu multi ani inainte de a fi fost inventate, se regasesc in cotidianitatea noastra contemporana.

Porecla spunea...

Brave New World impreuna cu Fahrenhei 451 a lui Ray Bradbury si 1984 a lui George Orwell sint parca devenite manualele Noii Ordini Mondiale!!! Cel putin 1984 (scrisa in 1950) a lui Orwell este data tot mai des exemplu despre situatia actuala! Personajul principal angajat al Ministerului Adevarului traieste intr-o dictatura Big Brother is watching you!!! Devin din ce in ce mai actuale : War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Strength-preluate din aceasta carte!
Poate autorii stiau ceva, poate au fost "clarvazatori", poate pur si simplu imaginatia s-a distrat putin! Sau poate au STIUT?!!!