ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

sâmbătă, 17 mai 2008

"Apararea" lui Saddam paraseste Tribunalul

associated press 5 dec 2007


Echipa "Apararii" a lui Saddam Hussein a parasit luni sala de judecata la putin timp dupa reluarea judecatii fostului lider pentru ca judecatorul a refuzat depunerea unei plingeri a fostului procuror american gen.Ramsey Clark in care acesta punea la indoiala legimitatea completului de judecata!
Dupa ce avocatii au parasit sala, Saddam a spus judecatorului: " Ne impuneti avocati. Ei sint avocati impusi! Curtea insasi este impusa! Refuzam!"
Cele doua minute cerute de Clark pentru a-si prezenta argumentele au fost refuzate de judecatorul chef Rizgar Mohammed Amin, acesta motivind ca tribunalul a fost stabilit sub incidenta legilor unui guvern ales democratic si doar seful apararii lui Saddam poate adresa aceasta cerere!
Amin a cerut ca plingerea sa fie facuta in scris si a avertizat ca daca apararea paraseste sala vor fi numiti avocati din oficiu. "Refuzam numirea avocatilor din oficiu" - a declarat Saddam
El si fratele sau vitreg au cintat apoi "Slava Iraqului, Slava Statului Arab".
Judecatorul a explicat ca el decide in functie de legile in vigoare iar Saddam a raspuns: "Aceste legi sint facute de America si nu reprezinta suveranitatea Iraqului!"
Apararea a insistat ca nu se poate continua pina ce legimitatea Curtii si alte notiuni procedurale nu sint clarificate. Judecatorul a refuzat cerererea sefului Apararii lui Saddam,
Khalil al-Dulaimi, de a intrerupe procesul pina va fi formulata plingerea.
Clark a incercat timp de 15 minute in a convinge judecatorul, fiind refuzat de acesta pentru ca araba este singura limba admisa in sala de judecata. Judecatorul a afirmat totusi ca ii va acorda timpul necesar expunerii la o data ulterioara.
Saddam a murmurat: "Ocupatia americana continua".

Niciun comentariu: