ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

vineri, 9 mai 2008

Gorbaciov se plinge ca programul NWO a ramas in urma

blacklistednews.com 07mai2008


Gorbaciov acuza USA de conspiratie imperialista impotriva Rusiei fapt care, ar putea impinge lumea intr-un nou Razboi Rece. Odata cu inaugurarea lui Medvedev ca presedinte al Rusiei, ultimul conducator al Uniunii Sovietice spune ca delcaratiile de pace ale Casei Albe catre fostul sau inamic nu mai pot fi credibile. Servind unul dintre veninoasele sale atacuri la adresa Statelor Unite, Gorbaciov a declarat ziarului Dailly Telegraph ca actiunile militare ale SUA sint destinate sa creeze din nou o Rusie beligeranta: de la extinderea NATO in fosta Uniune Sovietica pina la planurile Washingtonului pentru un buget al Apararii marit, incluzind si scutul de rachete din Europa Centrala, Statele Unite strivesc orice speranta de pace permanenta cu Rusia.
"Am avut 10 ani de la sfirsitul Razboiului rece pentru creearea unei Noi Ordini Mondiale (NWO), si le-am irosit."
"Statele Unite nu pot tolera actiunile independente ale nimanui."
"Fiecare presedinte american trebuie sa poarte un razboi".
Poate ca Putin schimba locurile in ierarhia politica dar multi se asteapta ca el sa ramina figura predominanta a politicii ruse. Dl. Gorbaciov a sugerat ca fostul spion KGB va continua sa conduca politica externa a Rusiei, lasindu-l pe presedintele Medvedev (vazut de multi mult mai liberal decit mentorul sau) sa se ocupe de problemele interne.
Daca Washingtonul il condamna pe Putin pentru acuzele facute in privinta celor mai dezastruoase relatii din Orientul Mijlociu de la sfirsitul Razboiului Rece, Gorbaciov atribuie vina completa administratiei presedintelui George W. Bush. "Nu Rusia este problema - a afirmat el in convorbirea cu un prieten, la periferia Parisului- Rusia nu are inamici, iar Putin nu va porni un razboi nici impotriva Statelor Unite si nici impotriva altor tari. Dar vedemStatele Unite ca aproba un buget marit al Aparari iar Ministrul Apararii insista asupra imbunatatirii armelor conventionale din cauza unei posibilitati de razboi cu Rusia sau cu China. Am impresia citeodata ca Statele Unite vor porni razboi impotriva intregii lumi."
Anul trecut, Robert Gates- Ministrul Apararii a cerut Comitetului Congresului sa mareasca bugetul Apararii pentru a face fata retelei de amenintari care includ si China si Rusia. Aceste declaratii au rasunat in ziarele pro-Kremlin ruse, acestea afirmind ca ar putea declansa un nou Razboi Rece. Relatiile tensionate au fost deja declansate de propunerea SUA de a stabili un scut anti-racheta in Polonia si Cehia pentru a contracara un posibil atac iranian cu rachete.
Dl.Gorbaciov a declarat ca aceste planuri sint un act de agresiune impotriva Rusiei. "Ridicind elemente ale apararii impotriva rachetelor duce la un nivel superior cursa spre inarmare. Poate fi un pas periculos.
Relatiile cu Rusia au continuat sa se deterioreze dupa ce NATO a promis Georgiei si Ucrainei un posibil parteneriat, miscare pe care Gorbaciov a interpretat-o ca o tentativa de marire a sferei de influenta americana, in curtea Rusiei. "Dupa Razboiul Rece, americanii au promis ca nu isi vor mari aria de influenta spre est depasind Germania, dar acum jumatate din Europa Centrala si de Est este membra NATO. Ce s-a intimplat cu promisiunile? Nu arata decit ca nu poti avea incredere in ei." Pentru un om sarbatorit ca erou al secolului al XX-lea, Mihail Gorbaciov-77ani, inca mai are vocea agresiva ca atunci cind se lupta de la Kremlin cu inamicii in anii `80. A facut campanie impotriva "Complexului industrial militar" despre care el insista ca este adevaratul guvern al Statelor Unite, iar intr-un documentar al Televiziuni Ruse a afirmat ca Margaret Thatcher a aprovizionat cu armament rebelii ceceni.
Desi dl. Gorbaciov poate parea incintat de ceea ce unii numesc "renasterea imperialismului rusesc", multi se intreaba ce il poate multumi pe acest om in politica lui Putin care a distrus libertatea exprimarii in asemenea stadiu in care ii face pe unii sa afirme ca "glasnostul a murit". "Nu cred ca glasnostul a murit"-a spus el," in Vest este la moda sa-l critice pe Putin in politica interna. Dar el are suportul maselor , popularitatea lui atinge 70-80%! NU ESTE ACEASTA DEMOCRATIA?"

Niciun comentariu: