ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

joi, 29 mai 2008

Parlamentul European va interzice grupurile de Eurosceptici

telegraph.co.uk 27mai2008
Bruno Waterfield, Brussels
Planurile pentru interzicerea Euroscepticilor in varianta de opozitie organizata sint asteptate de majoritatea membrilor Parlamentului European.

Adunarea de politicieni ai Uniunii Europene forteaza schimbarile care vor reduce la tacere dizidentii prin adoptarea legilor care vor permite membrilor Parlamentului de a forma grupuri politice.
Laburistul Richard Corbett, membru al Parlamentului European este in fruntea miscarilor de a reduce numarul tendintelor politice anul viitor din Parlamentul European, ceea ce ar putea dizolva gruparea scptica pan-Europeana "Independenta si Democratie" din cadrul UKIP.
Prin schimbarea legilor cea mai mare grupare pro E.U. vor intari influenta lor asupra agendei politice si isi vor pastra abundanta finantare.
"Va preveni suportul neavenit din partea publicului pentru politicienii independenti". -a afirmat dl. Corbett.
"Vrem sa evitam formarea unui parlament fragmentat, prea mult divizat in grupuri mici si adus in imposbilitatea de a lucra efectiv."
Propunerile dl. Corbett vor acorda de asemenea si presedintelui Parlamentului puterea de a contesta sau aproba anumite cereri parlamentare.
Liderul Partidul Independentei din G.B. Nigel Farage, a afirmat ca acestea "merg mina in mina" cu refuzul de a accepta voturile populare in noul Tratat E.U.
"Iata-va viitorul, aceasta dezvaluie mentalitatea aroganta, ne-democratica si cu adevarat ingrozitoare a Uniunii Europene ".-a mai spus el.
Acestor oameni le este frica de opinia publica incit sint capabili sa-si inscriptioneze in piatra dreptul de a o ignora. Libertate inseamna dreptul de a trage la raspundere guvernul. Se vede ca sint ingrijorati daca isi asuma asemenea puteri dictatoriale."
Prin legile curente, se permite a 20 membri dintr-a cincea parte a tarilor membre E.U. sa formeze o grupare dindu-le dreptul de veto in deciziile administrative si politice. Prin legile noi, numarul acestora va deveni 30 dintr-un sfert al tarilor membre.
Democratii Liberali, Verzii, Extrema Stinga, Euroscepticii si alte grupari si-au exprimat decizia de a se opune la votul planificat pentru 9 iulie. Andrew Duff, liderul Democratilor Liberali britanici din cadrul Parlamentului E.U. si un federalist E.U. convins, s-a opus acestei eliminari a UKIP pe principiul democratiei: "Oricare ar fi vederile politice ale cuiva, nu se poate afirma ca acestea nu reprezinta o parte din opinia publica Europeana"."Daca Parlamentul European reprezinta forumul legitim pentru democratia post-nationala, opiniile o oricarei minoritati trebuiesc reprezentate in egala masura".
Dar se asteapta ca propunerile sa fie aprobate, fiind sustinute de gruparile de dreapta si centru-stinga ale Parlamentului, in proportie de 64%, incluzind si deputatii britanici Conservativi si Laburisti.
Dar greva impotriva noului Tratat E.U. a luat o noua intorsatura ieri, cind José Manuel Barroso Presedintele Comisiei, a avertizat votantii irlandezi ca vor "plati" daca nu vor vota in referendumul de luna viitoare. Intr-o declaratie din Brussels de luni seara, dl Barroso a incercat sa "plece capul" celor care se opun Tratatului prin amenintarea cu statutul de paria. "Daca va fi un NU in Irlanda sau in oricare alta tara, va avea un efect foarte negativ asupra E.U. Vom platii cu totii pretul inclusiv Irlanda, daca nu iese cum trebuie."
Oficialilor le este teama ca planurile avansate de creare a unui Presedinte E.U. , Minister de Externe si reprezentante diplomatice E.U. se "vor scufunda" de un veto in referendumul irlandez din 12 iunie.
Noul Tratat de la Lisabona inlocuieste Constitutia refuzata de votantii francezi si olandezi de acum trei ani.
In timp ce alte state membre E.U. precum Marea Britanie au evitat referendumul popular Irlanda este obligata la alegeri de Constitutie, iar Brussels se teme de o repetare a refuzului Tratatului de la Nisa .
Paddy Power PLC cel mai mare editor irlandez de carti, a sunat ieri alarma recunoscind in preliminarii caderea sanselor de la 4-1 la 2-1.
OficialilorE.U. superstitiosi, le este teama ca rezultatele votului vor fi anuntate la o data nefasta: Vineri 13 iunie!

Un comentariu:

Lili spunea...

Felicitari pntru blog!