ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

sâmbătă, 17 mai 2008

Soldat USA refuza sa serveasca in "Razboiul ilegal din Iraq"

16 mai 2008 AFP

Matthis Chiroux este tinarul american tipic adorat de Agentii de Recrutare! "Provin dintr-o familie saraca din Sud, si am fost o problema in scoala."- a spus tinarul de 24 ani agentiei AFP. "Pentru Agentii Recrutarii eram filet mignon, au inceput sa ma curteze de pe la 16 ani!"
Matthis Chiroux a inrolat in armata de pe bancile liceului, acum 6 ani, avansind de la soldat la sergent. A fost detasat in Afganistan, Filipine, Japonia, si Germania, urmind peste doua luni Iraq. Joi a refuzat, motivind ca este "un razboi ilegal"! "Astazi am taria de a ma opune si a declara Armatei, Guvernului si lumii intregi ca acest soldat nu va fi detasat in Iraq!"- a spus el in cladirea Congresului. "decizia mea este motivata de refuzul de a mai viola principiile Serviciului Militar prin sustinerea unei ocupatii ilegale si anticonstitutionale. Refuz a participa la ocuparea Iraqului!" - a mai afirmat el, asemenea unei alte duzini de veterani ai razboiului de 5 ani din Iraq. Cu citeva minute mai devreme, Chiroux a plins in sala cind fostii sai camarazii au testimoniat in fata unor membri ai congresului despre esecurile din Iraq. Aceste testimoniante in fata Congresului sint primele in cei 5 ani de razboi si s-au dovedit a fi contra razboiului.
Fostul sergent
Kristofer Goldsmith a testimoniat membrilor guvernului despre "ucigasi faradelege si nenumaratele abuzuri impotriva iraqienilor". A mai vorbit despre fragibilitatea psihologica a militarilor care se intorc din Iraq pentru a gasi prea putin ajutor sau tratament din parte oficialilor. Goldsmith a mai afirmat ca s-a curat singur de ranile din razboi, in primele luni de la intoarcerea acasa. Alt militar a mai declarat AFP ca a fost nevoit sa mareasca medicatia inainte de a aparea in fata Comisiei, pentru a rezista anxietatii si agorafobiei sociale.- doua dintre cele mai raspindite probleme mentale la cei intorsi din Iraq.
In jur de 300 000 din cei 1.6 mil. militari USA care au servit in Iraq si Afganistan sufera de stres post-traumatic si depresiuni- conform unui studiu efectuat luna trecuta.
Grupul de veterani din sala de audiente palea de fiecare data la declaratiile camarazilor care demolau versiunea oficiala "plina de succese in Iraq".
Luis Montalvan, fost capitan, a acuzat inalti oficiali ai Armatei de numeroasele esecuri din Iraq incluzind "inchiderea ochilor" la fraudele masive ale contractorilor.
Fostul marine
Jason Lemieux a declarat cum un ofiter a modificat raportul din care rezulta abuzul de forta al Armatei Americane, aceasta executind mii de focuri de mitraliera si nenumarate grenade" opunind rezistenta" a 4 focuri din partea inamicului.
Goldsmith a mai acuzat oficialii de cenzura: "oricine are un blog, Facebook sau MySpace in afara Iraqului, trebuie sa inregistreze fiecare document, fotografie, video sau orice alt material rezultat in misiuni." a mai declarat el AFP dupa audiente. "Mai intotdeauna este refuzata trimiterea lor acasa". "Oficialii decimeaza faptele evidente inainte de a le prezent guvernului, pentru a justifica ocupatia in continuare"
Chiroux este unul din miile de militari dezertori de la inceputul razboiului din Iraq din 2003. Dar in loc de a se refugia in Canada, tinarul soldat a ales sa ramina si sa lupte "de orice ma va acuza Armata". Regulamentele Armatei definesc dezertor pe oricine absenteaza nemotivat mai mult de 30 zile! Chiroux a refuzat sa se prezinte la data de 15 iunie. "Nu pot fi detasat in Iraq sa port o arma fara sa fiu parte a problemei."- a mai spus el AFP.

Niciun comentariu: