ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

duminică, 4 mai 2008

Spionajul cibernetic al sferei private

Si in E.U. se discuta din ce in ce mai mult de "securizarea" internetului, facindu-se deja pasi in aceasta directie: Franta a aprobat anul trecut o lege in acest sens, in Germania e deja pe masa de un an un asemenea proiect in care BND lanseaza un "vierme" in net pentru a permite Agentiei Federale (germane) de Informatii preluarea controlului computerelor online, facindu-se presiuni asupra producatorilor de softuri antivirus de a nu "vedea" acesti viermi cibernetici!
Toate acestea, ca rezultat la aparitia termenului de cyber-terrorism! Hacktivitatile si toate "jocurile" teenagerilor, spre exemplu, vor fi definite ca terorism cibernetic! Nu va lasati amagiti: TERORISMUL OMOARA OAMENI SI INSPIRA TEAMA IN SCOPURI POLITICE!!! Citeva situri "down" sau softuri piratate NU INSEAMNA TERORISM! Asa cum se spune in articol, ramine la alegerea voastra: VETO Sau Agentia!
Urmatorul pas este Internet 2.0 care va permite o mult mai usoara supraveghere din partea autoritatilor. Vista este elaborat in colaborare cu NSA, Google de la infintarea cu capital Al CIAeda pina in zilele de azi lucreaza foarte strins cu din ce in ce mai multe agentii guvernamentale raspindite pe cuprinsul planetei!
Nu cred ca este greu de imaginat ca in viitorul apropiat sa fim spionati acasa chiar de web-camul instalat pe laptopurile de ultima generatie!

Porecla 04mai2008

Un comentariu:

Porecla spunea...

XP a avut multe voci care protestau impotriva "spionajului" impus de Microsoft. Un student chinez a actionat in judecata Microsoft pentru ca a fost constrins sa cedeze firmei datele personale pentru a putea utiliza Sistemul de Operare. Multe, foarte multe reclamatii impotriva firmei Microsoft, incluzind chiar si citeva decizii ale Curtii Supreme de la Bruxelles!Pentru Vista, se pare ca masina de propaganda (tainuire)isi face mai bine serviciul!
Ar mai fi si stirea facuta public anul trecut de un grup de hackeri rusi care au descoperit ca OS-ul IPhone "raporteaza" periodic unui server inca necunoscut la timpul respectiv.......