ATENTIE: PARTEA A DOUA LA RESTUL STIRILOR !

Aici veti gasi ce nu pot posta la blogspot din motive tehnice!
Si nelipsitul Youtube!

Obama e aici !

miercuri, 7 mai 2008

Sinuciderile soldatilor pot depasi cifra victimelor razboiului

blacklistednews.com 06mai2008

Sinuciderile si "mortalitatea psihologica" in rindul veteranilor americani din Iraq si Afganistan ar putea depasi numarul celor cazuti pe cimpurile de lupta daca traumele lor psihologice nu sint tratate la timp! -a anuntat luni seful Institutului Bolilor Mentale, Thomas Insel
Din cei 1.6 milioane de soldati dislocati in Iraq si Afganistan, 18-2o% sau in jur de 300 000 au simptome de deranjamente post-traumatic(PTSD), depresiuni sau ambele. Aproximativ 70% dintre soldati predispusi la deranjamente psihologice, nu cauta ajutor la Ministerul Apararii sau la Administratia Veteranilor. Permitind PTSD sau depresiunilor sa circule netratate in rindul soldatilor, facind un calcul simplu numarul "sinuciderilor si al mortalitatilor psihologice va fi cu mult superior celor cazuti la datorie.- a mai spus Thomas Insel la intilnirea Asociatiei Psihiatrilor Americani de luni.
Din 2003 mai mult de 4000 au cazut la datorie in Iraq, si din 2001 mai mult de 400 in Afganistan din care 290 au fost Ucisi in Misiune (KIA) iar restul pe cimpul de lupta!
Insel: "Se prevede ca 70% nu vor cauta tratament la M.A. sau la A.V." -la intilnirea A.P.A. la care impactul psihologic al razboiului este tema principala. PTSD netratat poate duce la abuzul de substante (droguri), alcoolism sau alte moduri daunatoare de existenta. "Se prevede o furtuna in sectoarele medicale civile si militare!" El a mai amintit asociatiilor publice de sanatate mintala de a recunoaste semnele cauzatoare de probleme psihologice rezultate din stationarea in zonele de razboi, si de a se pregati pentru a acorda asistenta medicala corespunzatoare militarilor si familiilor acestora.

Niciun comentariu: